HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Kariyer Günü’23 Heyecanı
16 Kasım 2023, Perşembe
Uşak Üniversitesinde Kariyer Günü’23 Heyecanı

Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü (MOKGK) tarafından İŞKUR ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş birliğiyle gerçekleştirilen Kariyer Günü’23 öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında tüm gün devam eden insan kaynakları fuarı için farklı sektörlerden çok sayıda firma stant kurdu. Gün boyu stantları ziyaret eden öğrenciler şirket temsilcileri ile görüştü, firmalar hakkında bilgi aldı, staj ve iş başvurusunda bulundu. Kariyer Günü’23 etkinliğine katılarak stantları gezen Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, firma temsilcileriyle görüşüp onlardan yaptıkları işler ve istihdamlarıyla ilgili bilgi aldı. Öğrencilerle de sohbet eden Vali Dr. Ergün ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taş, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program kapsamında ayrıca öğrenciler Uşaklı kadın girişimci Zenpa Tekstil Genel Müdürü ve UTSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komite Üyesi Funda Soğum Zenginol ile bir araya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi büyük salonda gerçekleşen buluşmada Zenginol, iş hayatına nasıl başladığını anlatarak, tecrübelerini öğrencilere aktardı. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Funda Soğum Zenginol öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Tüm gün süren etkinlikleri değerlendiren Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Doğan Hatun, kariyer günü etkinliklerinin artık geleneksel hale geldiğini, öğrencilerin iş ve kariyer fırsatları için bu etkinliği beklediğini belirtti. Bu yıl da geniş bir katılımın olduğunu ifade eden Hatun, önümüzdeki dönemde sektör ile öğrencileri bir araya getiren bu tür etkinliklerin sayısını arttıracaklarını sözlerine ekledi.