HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi
10 Kasım 2023, Cuma
Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Uşak Üniversitesinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İrtihalinin 85. Yıl Dönümünde Uşak Valiliği tarafından düzenlenen çelenk sunma törenine katılarak, Uşak Valiliği tarafından Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" programına il protokolü ile birlikte yer aldı.

Uşak Üniversitesinde Anma Etkinlikleri

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Uşak Üniversitesinde ilk etkinlik Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Çelenk Sunma törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Lütfi Özav, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sona erdi.

Etkinlikler kapsamında Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Saygı Koşusu gerçekleştirildi.

"Bir Lider Olarak Atatürk ve Önemi"

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü ile Tarih Topluluğu tarafından "Bir Lider Olarak Atatürk ve Önemi" adlı konferans düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı’nın konuşmacı olduğu konferans Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi.

Konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Lütfi Özav, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Filiz Çolak, akademisyenler, idari personeller ile öğrenciler katıldı.

“Savaşlarda yorgun ve fakir düşmüş bir milleti yeniden tarih ve medeniyet sahnesinde var eden, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Savaşının başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yılında saygı, minnet ve hasretle anıyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Atatürk’ün çok yönlülüğüne örnekler vererek dünya tarihinde unutulmayacak bir lider olduğunun altını çizdi.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Prof. Dr. Filiz Çolak ise yaptığı konuşmada “Bugün, savaşın ve barışın liderini, umutsuzluğu umuda çeviren bir lideri anıyoruz’’ dedi.

Konferansta “Yeni Bulgular Işığında Mustafa Kemal Atatürk ve Kamuoyunda Tanınması” başlıklı bir sunum yapan Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı, Atatürk’ün tarih sahnesine çıkışından başlayarak bir lider olarak nasıl tarihe geçtiğini örneklerle anlattı.

Yaptığı araştırmalarla Atatürk’ün daha önce görülmemiş fotoğraf ve gazete haberlerine ulaşan Doç. Dr. Elmacı, bu fotoğrafların ve gazete haberlerinin hikâyelerini anlattı. Atatürk’ün daha 1911 yılında Selanik’te sınıf arkadaşlarının yüzbaşı olduğu yemekli bir toplantının yayınlandığı gazete haberinde isminin ve fotoğrafının yayınlandığını söyleyen Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı, Atatürk’ün 1918 yılında İstanbul’a gelişinde önemli bir şahsiyet olarak törenle karşılandığını belirtti.