HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Filistinli Öğrencilere Desteğini Sürdürüyor
10 Kasım 2023, Cuma
Uşak Üniversitesi Filistinli Öğrencilere Desteğini Sürdürüyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesinde öğrenimlerine devam eden Filistinli öğrencilerle ve Uşak’ta faaliyet gösteren bazı STK (Sivil Toplum Kuruluşları) temsilcileriyle bir araya geldi.

Filistinli öğrencilerin aileleriyle olan iletişimleri ve ihtiyaçlarının ele alındığı toplantıya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Sivil Toplum Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Halime Durkut, Uşak’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Filistinli öğrenciler katıldı.

“Tarihsel ve kültürel bağlarla bağlı olduğumuz mazlum Filistin halkına yönelik desteğimi ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “İsrail’in günlerdir sivil, yaşlı, kadın, çocuk demeden, Gazze’ye yönelik gayri-meşru saldırılarını kınıyorum. İsrail’in saldırıları karşısında Filistin halkının yanında olmak, insan olmanın, vicdan sahibi olmanın bir gereğidir. Uşak Üniversitesi olarak bizlerde her zaman Filistin halkının ve Filistinli öğrencilerimizin yayındayız. Öğrencilerimizin içerisinde ailesi, sevdikleri bombardıman altında olanlar var. Bugün o öğrencilerimiz için ne yapabiliriz diye şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldik. Bu çocuklara bizim çocuklarımız. Onlar için hep birlikte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bir an önce saldırıların son bulmasını, barışın tesis edilmesini, özgür ve egemen Filistin Devleti’nin kurulmasını temenni ediyorum.” dedi.