HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / "Kudüs'ten Gazze'ye Filistin Davası" Uşak Üniversitesinde Konuşuldu
10 Kasım 2023, Cuma
"Kudüs'ten Gazze'ye Filistin Davası" Uşak Üniversitesinde Konuşuldu

 

Uşak Üniversitesinde; Milli Gençlik ile İnsan Hak ve Hürriyetleri Toplulukları tarafından "Kudüs'ten Gazze'ye Filistin Davası" başlıklı bir konferans düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte Kudüs Rehberi Numan Balcı, Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşın tarihini ve nedenlerini ayrıntılı olarak anlattı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Milli Gençlik Derneği Genel Başkanı Ahmet Özvatan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Milli Gençlik Derneği Genel Başkanı Ahmet Özvatan, Kudüs’ün coğrafi değil imani bir mesele olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav ise yaptığı konuşmada Gazze’de yaşanan acılara, soykırıma sessiz kalınmaması gerektiğini ifade etti.

Kudüs davasının anlaşılması için tarihi sürecin çok iyi bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Kudüs Rehberi Numan Balcı konuşmasında hem sürecin ayırtılarını hem de Filistin halkının durumunu anlattı.

İsrail’in Filistin’i nasıl böldüğünü ve bunun etkilerini anlatan Balcı, İsrail’in “vaad edilmiş topraklar”a ulaşmaya çalıştığını vurguladı.

Soru cevap bölümü sonrasında Numan Balcı’ya ve Milli Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Özvatan’a Rektör Yardımcısı Lütfi Özav tarafından teşekkür plaketleri verildi.