HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde ''Siber Vatan Projesi'' Eğitimleri Başladı
8 Kasım 2023, Çarşamba
Üniversitemizde ''Siber Vatan Projesi'' Eğitimleri Başladı

Uşak Üniversitesi ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın iş birliği ile gerçekleştirilen ''Siber Vatan Projesi'' kapsamında Capture the Flag yarışması sonucunda başarılı olan 45 öğrencimize alanında uzman yazılımcılar tarafından verilecek siber güvenlik ve yazılım eğitimi 7 Kasım 2023 tarihinde başladı.

Eğitimin ilk gününde öğrencilerle bir araya gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş ile Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, eğitimin hayırlı olmasını dilediler.

Prof. Dr. Kenan Taş, teknolojinin hızla geliştiği, rekabetin her geçen gün arttığı günümüz dünyasında Uşak Üniversitesi olarak sektöre nitelikli işgücü yetiştirmeyi en önemli sorumluluklarından biri olarak gördüklerini ifade ederek ‘‘Üniversitemizden mezun olan her bir öğrencimizin ülkemize katma değer oluşturmasını, sektörde bizleri en iyi şekilde temsil etmesini ve üniversitemizden almış olduğu eğitimi insanlığın faydasına olacak şekilde kullanmasını hedefliyoruz” dedi.  

Üniversitemizde faaliyet gösteren Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü vasıtasıyla bir yandan mezunlar ile ilişkileri sürdürmeye çalışırken diğer yandan öğrencileri iş hayatına hazırlayan çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Kenan Taş, “Öğrencilerimizin daha üniversite dönemindeyken meslekleriyle alakalı staj yapmaları konusunda onlara destek oluyoruz ve mezun olur olmaz iş sahibi olmalarının önünü açan programlar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda sizleri ve eğitimi veren değerli hocalarımızı 7-13 Kasım 2023 tarihleri arasında Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde misafir edeceğiz. Aralık ayında gerçekleşecek olan ikinci eğitimin ardından ise alanında uzman siber güvenlik uzmanı ve yazılımcı olarak buradaki eğitiminizi tamamlamış olacaksınız. Eğitim süreciniz tamamlandıktan sonra Zafer Kalkınma Ajansımız ile birlikte sizleri sektörün önemli firmaları ile buluşturacağız. Böylece, henüz öğrenciyken belki de bu firmalarda staj ve iş imkânı yakalama fırsatı bulacaksınız.  Dolayısıyla en başından sonuna kadar dopdolu, sizler için son derece faydalı bir programa dahil olmuş durumdasınız. Bu vesile ile programda emeği geçen herkese, özellikle bu programı birlikte yürüttüğümüz Zafer Kalkınma Ajansına teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ise ‘Siber Vatan Projesi’ ve proje kapsamında verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Zafer Kalkınma Ajansı olarak yaptıkları çalışmaları aktaran Oğuz; Siber Vatan Programının ülke geneline Kalkınma Ajansları vasıtasıyla yaygınlaştırılması ve siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilerek genç istihdamının artırılması amacıyla geliştirildiğini söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altında 26 farklı bölgede faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları olarak insan kaynağının kapasitenin geliştirilmesi ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapmakta, programlar oluşturmakta, işbirlikleri geliştirmekte, mali ve teknik destekler sağlanmakta olduklarını belirten Veli Oğuz ‘‘Kalkınma Ajansları tarafından gençlerimizin dijital teknolojiler konusunda farkındalığının artırılması amacıyla siber güvenlik, yazılım ve yapay zekâ gibi alanlarda teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla çeşitli modüllerden oluşan program ve projeler kurgulanmaktadır. Kurgulanan programlarda eğitimlerin yanında teknik geziler, usta çırak buluşmaları, konferanslar ve seminerler, mentor firmalar ile birebir çalışmalar, Capture The Flag yarışmaları ile girişimcilik ekosistemi oluşturulmakta ve geliştirilmektedir. Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimlerin siz öğrencilerimiz için faydalı olacağına inanıyoruz. Üniversitemize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.