HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu, 2023 Yılının 2’nci Toplantısını Gerçekleştirdi
1 Kasım 2023, Çarşamba
Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu, 2023 Yılının 2’nci Toplantısını Gerçekleştirdi

Sürdürülebilir iş birliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere Uşak’taki kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla oluşturulan Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu, 2023 yılının 2’nci toplantısını Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato salonunda yaptı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Lütfi Özav, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, UOSB Yönetim Kurulu Başkan V. Fahri Polat, Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bülent Güngör, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli, Uşak (Deri) Karma Organize Sanayi Yön. Kur. Bşk. Coşkun Güngör, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, Uşak İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Uşak Ticaret Borsası Yön. Kur. Bşk. Mustafa Sezer, TİKON Genel Başkan Yardımcısı Utku Demiroz, MÜSİAD Uşak Şube Başkanı İbrahim Akkaş, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, Uşak Üniversitesi mezunu Melike Fidan katıldı.

Toplantıda Uşak Üniversitesinin akredite edilen bölüm ve programları, Deri Organize Sanayi ile iş birliği altında UBATAM bünyesinde kurulması planlanan ‘Deri Analiz Laboratuvarı’nın kurulma çalışmalarında gelinen nokta, Zafer Kalkınma Ajansı ve Uşak Üniversitesi arasında yapılan protokol çerçevesinde Siber Güvenlik Alanında uzman yetiştirmek amacıyla ‘Siber Vatan Programı’, ile ‘Beyaz Şapkalı Hacker (C.E.H) Eğitimi’ programı, Üniversite ‘Stratejik Plan, 2025- 2029’ çerçevesinde dış paydaşların da katılımı ile yapılan SWOT Analizi toplantısında ortaya çıkan boşluklar doğrultusunda üniversitenin misyon, vizyon ve stratejik hedeflerinin revize edilmesi, Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme (MOKG) Koordinatörlüğünün Kasım ayı içerisinde yapacağı "Kariyer Günleri" ve mezun özgeçmişlerine ulaşabilme etkinliğinin dış paydaşların desteği ile güçlendirilmesi konularında konuşuldu.

Uşak Üniversitesi uluslararası sıralamalarda yükselişinin sürdürüyor

Rektör Prof. Dr. Savaş, toplantının açılış konuşmasını Filistin’de yaşanan insanlık dramını anarak ve İsrail’in yaptıklarını kınadıklarını belirterek başladı.

YÖK 2023-2024 Akademik Yılı açılış töreninde “Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri”nde Kurumsal kategoride ‘Yerel Kalkınmaya Katkı’ ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldıklarını söyleyen Rektör Savaş, “Uşak Üniversitesi olarak daha da ilerlemek için durmadan çalışıyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin, şehrimizin adını üst sıralara taşıyoruz. 2023 Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Türkiye’deki üniversiteler arasında 97’nci sırada, Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması 2024’te Türkiye’deki üniversiteler arasında 72. sırada yer aldık. Türkiye’den QS Avrupa 2024 Sıralamasına girmeyi başaran 73 üniversiteden biri olarak 43’üncü sıradayız. SCIMAGO 2023 listesinde de bir önceki yıla göre 16 sıra yükselerek 83. sırada yer alma başarısını gösterdik. UI Green Metric sıralamasında dünyanın en yeşil kampüsüne sahip ilk 1000 üniversite içindeyiz.” dedi.

NEET PRO “Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor”

Uşak Üniversitesinin yaptığı projelerle yerel kalkınmaya sunduğu destekler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Savaş, Avrupa Birliği (AB) Katılım Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında AB ve Türkiye İş Kurumu eş finansmanıyla desteklenen ve Uşak Üniversitesinin yürütücüsü olduğu NEET PRO “Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor” projesini ve bölgeye sağlayacağı katkıları ayrıntılı olarak anlattı.

Uşak Üniversitesi İşletmelerde Mesleki Eğitim (İME) programından da bahseden Rektör Savaş, bu projenin sadece Uşak Üniversitesi öğrencileri için değil Uşaklı işletmeler içinde önemli olduğunun altın çizdi.

Toplantı, görüş, öneri ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi.