HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Uluslararası Öğrencilerle Buluştu
27 Ekim 2023, Cuma
Rektör Savaş, Uluslararası Öğrencilerle Buluştu

“Sizler Bizim Hem Öğrencilerimiz Hem De Gönül Elçilerimizsiniz”

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, TÖMER’de eğitim alan Uşak Üniversitesinin farklı bölümlerinden yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

Yemekhanede gerçekleşen kahvaltılı buluşmada Rektör Savaş, öğrencilerle tanışıp sohbet etti. 49 farklı ülkeden öğrencinin katıldığı toplantıda Savaş, “Sizler bizim hem öğrencilerimiz hem de gönül elçilerimizsiniz. Türkiye’ye gelmeniz, Türkçe öğrenmek için verdiğiniz emekler taktire şayan. Hepinizi tebrik ediyorum. Sizleri tanımak, kültürünüzü öğrenmek bizler için sevinç verici. Uşak Üniversitesi olarak tüm birimlerimizle sizlerin yanındayız. Bir sıkıntınız, derdiniz olduğu zaman ilk bize gelin. Başka yerlerde çözüm aramayın. Sizler için elimizden geleni yaparız. Üniversitemiz laboratuvarlarından sınıflarına, spor salonlarından sosyal tesislerine bir öğrencinin isteyeceği tüm özelliklere sahip. Derslerinizde başarılı olup bölümleriniz zamanında başarıyla bitirmenizi ve ülkenizde güzel işlere imza atmanızı temenni ediyoruz” dedi.

“Her zaman yanınızdayız”

Toplantıya Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünden, Öğrenci İşlerinden, TÖMER’den, Sivil Toplum Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezinden ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığından yetkililer de katıldı. Birimleri hakkında bilgi veren birim yöneticileri, her zaman öğrencilerin yanında olduklarının altını çizdi.

Kendisi de Türkiye’ye yabancı uyruklu öğrenci olarak eğitim almak için gelen ve şu anda Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında akademisyen olan Doç. Dr. Hafız Bek, gençlere Türkçe öğrenme konusunda tavsiyelerde bulundu.

Program toplu fotoğraf çekilmesiyle son erdi.