HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Kampüste Öğrencilere ve Personele Ücretsiz Diş Muayenesi Yapıldı
20 Ekim 2023, Cuma
Kampüste Öğrencilere ve Personele Ücretsiz Diş Muayenesi Yapıldı

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Ağız Sağlığı Haftası kapsamında 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi tarafından hem personellere hem de öğrencilere Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında ücretsiz "Ağız İçi Muayenesi" yapıldı. Genel ağız içi muayeden sonra uzmanlar muayene yaptıranlara sorunları ve çözüm için yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Diş hekimliği fakültesinin ağız içi muayene alanını ziyaret eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Etkinlik kapsamında ayrıca personel ve öğrencilere yönelik ağız içi kanserleri hakkında bilgilendirme, diş hekimliğinde estetik ve oral hijyen eğitimleri de verildi.

Prof. Dr. Şehrazat Evirgen ve Dr. Öğr. Üyesi Halil Tolga Yüksel 18 Ekim’de gerçekleştirdikleri konferansta ağız içi kanserleri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Evirgen ve Yüksel, katılımcılara ağız içi kanserlerinin belirtilerini ve güncel tedavi yollarını anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Aysıla Tekeli Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kırarslan Karagöz, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Fidan, Dr. Öğr. Üyesi H. Gamze Demirbaş, Öğr. Gör. Merve Ünal, Öğr. Gör. Metehan Yılmaz ve Öğr. Gör. Hilal Tarkan da 19 Ekim’de gerçekleşen konferansta diş hekimliğinde estetik konusunda katılımcılara bilgi verdi. Etkinlik, Uzman Dr. Şerife Esra Kurt’un 20 Ekim tarihinde oral hijyen ile ilgili verdiği eğitimin ardından sona erdi.