HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Mühendislik ve Sağlık Bilimlerine TÜBİTAK 2209 Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi Verdi
20 Ekim 2023, Cuma
Mühendislik ve Sağlık Bilimlerine TÜBİTAK 2209 Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi Verdi

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından 16-18 Ekim 2023 tarihleri arasında Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında “TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Mühendislik ve Sağlık Bilimlerinde TÜBİTAK 2209 Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi” gerçekleştirildi.

Yürütücülüğünü Öğr. Gör. Dr. Gülşah Başkan’ın yaptığı etkinlikte, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Merih Sarıışık, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Çelebi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ersin Demir, Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Bulduk, Uşak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi  Doç. Dr. Senem Şanlı eğitmen olarak yer aldı.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde proje yazımında temel kavramlar, konu ve kapsamın yazılması, literatür araştırmasının yapılması ve özetlenmesi, projenin özgün değer, yaygın etkisinin belirlenmesi, iş zaman planının hazırlanması, iş paketleri ve süreleri, başarı ölçütlerinin belirlenmesinde dikkat edilecek hususlar gibi konularda eğitmenler, katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Proje sonuç raporunun yazılması, proje çıktılarının değerlendirilmesi, araştırma sonuçlarının yayına dönüştürülmesi detaylı olarak anlatıldı.

Aldıkları eğitimler sonrasında TÜBİTAK 2209 formları üzerinden projeler geliştiren öğrencilerin çalışmalarını eğitmenler inceleyip önerilerde bulundu. Etkinlik teşekkür ve katılım belgelerinin takdimi ile son buldu.