HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uygulama ve Araştırma Merkezleri ile Proje Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
16 Ekim 2023, Pazartesi
Uygulama ve Araştırma Merkezleri ile Proje Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav başkanlığında Uşak Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezleri ile proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav’ın başkanlığında yapılan toplantıya Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) Koordinatörü Doç. Dr. Atike İnce Yardımcı, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (UBAP) Koordinatörü Doç. Dr. Yaser Açıkbaş, merkezlerin yöneticileri ve ilgili akademisyenler katıldı.

3 oturum şeklinde düzenlenen toplantının ilk oturumunda Sivil Toplum Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezleriyle ikinci oturumda Enerji, Çevre ve Sürdürülebilirlik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Tarihi Uşak Halısı – Kilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Göç Araştırmaları ve Siyaset Uygulama ve Araştırma Merkezleri ile görüşüldü. Son oturumda ise Endüstriyel Kenevir Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarımsal ve Doğa Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sağlık Hizmetleri Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezleriyle fikir alışverişinde bulunuldu. Merkezlerin yöneticilerinin yanı sıra ilgili alanlardan da akademisyenler toplantılara katıldı.

Uygulama ve araştırma merkezleri, devam eden faaliyetleri ve planladıkları projelerle ilgili de bilgi verdiler. Merkez yöneticilerine açık proje çağrıları ile ilgili bilgilendirme yapılırken proje eğitimi talepleri de alındı. Ayrıca uygulama ve araştırma merkezleri arasındaki iş birliğinin arttırılması konusunda fikir birliğine varıldı.