HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi 2023 Yılı TÜBİTAK 1001 Projesi Sayısı 3’e Çıktı
29 Eylül 2023, Cuma
Uşak Üniversitesi 2023 Yılı TÜBİTAK 1001 Projesi Sayısı 3’e Çıktı

TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı 2023 Yılı 1. çağrı dönemi kapsamında, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Delen’in yürütücülüğünde “İklim İçin Tasarla: Tasarım Temelli Uygulamalarda Öğrenme ve Kalıcılık” isimli araştırma projesi desteklenmeye hak kazandı.

-Uşak Üniversitesinin 2023 yılı 1. Dönemi kapsamında kabul aldığı TÜBİTAK 1001 projesi sayısı 3’e çıktı.

Uşak Üniversitesinin 2023 yılı 1. Dönemi kapsamında kabul aldığı TÜBİTAK 1001 projesi sayısının 3’e çıktığını belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş "Proje hazırlamak ve kabul almak büyük bir emek işidir. Akademisyenlerimizin aldığı bu kabuller gurur verici. Gerçekleştirecekleri projelerle akademisyenlerimiz ulusal ve uluslararası düzeyde eğitime, bilime, ekonomiye, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlıyorlar. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Proje kapsamında ‘İklim için Tasarla’ isimli bir etkinlik kitabı hazırlanacak

 ‘‘İklim için Tasarla: Tasarım Temelli Uygulamalarda Öğrenme ve Kalıcılık’’ projesi 36 aylık bir projedir. Projenin çıkış noktasında öğretmenlerin ve öğrencilerin iklim değişikliği konusundaki kullanabileceği yeni kaynaklara duyulan ihtiyaç yer alıyor. Proje kapsamında hazırlanacak olan ‘İklim için Tasarla’ isimli bir etkinlik kitabı iklim değişikliğinin yerel ve küresel ölçekte ele alınması için kaynakların sürdürülebilir kullanımına odaklanan farklı içerikler ve etkinlikler sunacak. Bu etkinlik kitabı hazırlandıktan sonra projeye katılacak öğretmenlere etkinlik kitabındaki teorik altyapıyı ve etkinlikleri sunacak öğretmen eğitimi hazırlanacak. Projede yaygın etkinin artması için uzmanların, akademisyenlerin ve öğretmenlerin deneyimlerini aktarabilecekleri podcastler ve videolar hazırlanacak ve proje deneyimleri paylaşılacak. Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tasarım Fabrikasından alınacak destekler ile öğretmenlerin ve öğrencilerin tasarım süreçlerini uzmanları gözlemleyerek anlamalarına yardımcı olunacaktır. Proje süresince belirlenecek temalara yönelik ürünler hazırlanacaktır ve hazırlanacak ölçme araçları ile öğrencilerin iklim değişikliğini anlama noktasındaki bilgilerinin değişimi takip edilecektir.