HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi PTT Personelinin Kıyafetlerini Tasarlamaya Devam Ediyor
14 Eylül 2023, Perşembe
Uşak Üniversitesi PTT Personelinin Kıyafetlerini Tasarlamaya Devam Ediyor

Uşak Üniversitesinin 2020 yılından bu yana Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü, ‘Yazlık- Kışlık Dağıtıcı Personel Kıyafet Tasarımı ve Şartname Yazımı Projesi’ kapsamında Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi 2023 yılı için de personelin iki sezonluk kıyafetlerini tasarlayarak iş birliklerini devam ettiriyor.

DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner, PTT Yazlık ve Kışlık Dağıtıcı Personel kıyafetlerinin ‘Yazlık Pantolon, Kemer, Gömlek, Tişört, Yağmurluk, Çorap, Şapka, Spor Ayakkabı, Kışlık Pantolon, Deri Bot, Eldiven, Kazak, İnce Kazak, Kaşkol-Boyunluk, Motosikletli Kıyafeti, Parka, Mont ve Çorap’ olmak üzere toplam 18 üründen oluşmakta olduğunu belirterek  ‘‘Tüm bu ürünler hedef kitlenin beklentilerine göre toplantılar yapılarak, kullanıcı görüşleri alınarak tasarlandı. Tasarımcılar ve mühendislerin birlikte çalıştığı projede, ürünler teknik açıdan da değerlendirilerek iyileştirmeler yapılmıştır. Kullanım kolaylığına yönelik değerler, esneme, sürtünme, çekmezlik, ışık haslığı, evrensel Pantone renk kodları gibi teknik detaylara da şartnamede yer verilmiştir. Kumaşın dokusuna, tuşesine ve mukavemetine yönelik bilgiler, doğru tasarımın ortaya çıkmasında büyük rol oynamaktadır. DTS Tasarım Merkezi, PTT personelinin çalışma koşullarına uygun kıyafetlere sahip olması gerekliliği bilinciyle çalışmalarını tamamlamıştır. Tasarlanan kıyafetler, şu an tüm Türkiye’deki PTT Dağıtıcı Personelleri tarafından içinde “Uşak Üniversitesi tarafından tasarlanmıştır.” logosu ile giyilmektedir.’’ dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, DTS Tasarım Merkezinin ülkemizin önemli kamu kurumlarının kıyafetlerini tasarladığını söyleyerek, ‘‘Yaklaşık 35 bin 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelinin kıyafetlerini tasarlayarak, teknik şartnamesini yaptık.  Ulusal ve uluslararası birçok firma ile işbirliklerimiz de devam ediyor. PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünde çalışanların yazlık ve kışlık elbise tasarımlarını 2020 yılından beri biz yapıyoruz. 2023 yılı için de personelin iki sezonluk kıyafetlerini tasarlayarak iş birliklerini devam ettiriyoruz’’ şeklinde konuştu.

-Savaş; DTS Tasarım Merkezimizde yapılan tasarımlar sayesinde, bölge firmaları başta olmak üzere birçok kuruluş, yurtdışından aldıkları tasarımları artık merkezimizden sağlamaktadır.-

DTS Tasarım Merkezinin, ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve sanayi firmalarıyla iş birliği çalışmalarını sürdürmekte olduğunu aktaran Prof. Dr. Savaş, ‘‘Bu kapsamda 220’nin üzerinde özel ve kamu kurumu ile görüşmeler yapılmış ve birçoğu ile aktif olarak çalışmalar devam etmektedir. Şu ana kadar 23 protokol imzalanmış, 1000’in üzerinde tasarım faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Merkezimizde yapılan tasarımlar ulusal ve uluslararası fuarlarda sergilenmekte, firmaların kataloglarında ve kreasyonlarında yer almaktadır. Merkezimizde yapılan tasarımlar sayesinde bölge firmaları başta olmak üzere birçok kuruluş, yurtdışından aldıkları tasarımları artık merkezimizden sağlamaktadır. Bu sayede ithalat azaltılmıştır ve firmaların ihracat kapasitelerinin arttırılmasına yardımcı olunmaktadır. Merkezimiz sanayi ile çalışarak üniversite sanayi iş birliği noktasında üniversitemizin yüzü olmuştur ve olmaya devam edecektir’’ dedi.

-‘Misyon Üniversite’ olarak yerli ve milli sanayimizin gelişmesine destek vermekteyiz.-

Rektör Ekrem Savaş, 112 Acil ve PTT personelinin kıyafet tasarımlarında geri dönüşüm ipliklerinin kullanımına özen gösterdiklerine dikkat çekerek, ‘‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi’ kapsamında Deri, Tekstil, Seramik alanlarında misyon üniversite olarak ilan edilen üniversitemiz, hazırladığı projelerde geri dönüşüm ipliklerinin kullanımını teşvik ederek, hem bölge sanayine (Geri dönüşüm ipliklerinin yüzde 85’i Uşak ilinde üretilmektedir) hem de doğanın korunmasına destek vermektedir. Ayrıca, tasarımlarda kullanılan kumaşların Türkiye’de üretilebiliyor olmasına önem verilerek, yerli ve milli sanayinin gelişmesine de destek sağlanmaktadır. Üstün çalışma gayretleriyle ses getiren tasarımlar yapan DTS Tasarım Merkezimizde görev yapan tüm ekibimize teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.