HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TÜBİTAK 1001 Projeleri Deneyim Paylaşımı Toplantısı Gerçekleştirildi
6 Eylül 2023, Çarşamba
TÜBİTAK 1001 Projeleri Deneyim Paylaşımı Toplantısı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından “TÜBİTAK 1001 Projeleri Deneyim Paylaşımı Toplantısı” 4 Eylül 2023 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi T4 Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitime Uşak Üniversitesinde TÜBİTAK ARDEB 1001 projelerinde yürütücülük deneyimi olan Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Biray Çakmak, Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Kahraman, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aynur Karadağ Gürel ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hilmi Gürleyen konuşmacı olarak katıldı.

TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programının tanıtımı ve değerlendirme sürecinin anlatılmasıyla başlayan eğitimde, projenin özgün değeri, projenin iş zaman çizelgesi, proje bütçesinin nasıl hazırlanacağı konusunda bilgi verildi.

Toplantının ikinci aşamasında konuşmacılar TÜBİTAK 1001 projelerini nasıl hazırladıklarını, hazırlık öncesinde yaptıkları çalışmaları, başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken konularla ilgili deneyimlerini paylaştı ve proje yazımında karşılaşılan en sık hatalar tartışıldı.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.