HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yılında ‘İşgal Yıllarında Uşak’ Anlatıldı
1 Eylül 2023, Cuma
Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yılında ‘İşgal Yıllarında Uşak’ Anlatıldı

Uşak Üniversitesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ve ‘1 Eylül Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’ dolayısıyla ‘‘İşgal Yıllarında Uşak’’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi YouTube kanalından canlı yayınlanan konferansta Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Metin, işgal yıllarını ve Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluş sürecini ayrıntılı olarak aktardı.

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla andığını söyleyen Prof. Dr. Metin, Uşak’ın Milli Mücadele yıllarının yaşandığı dönemde oldukça önemli bir şehir olduğunu belirtti. Yunanlıların İzmir’i işgalinden itibaren tüm Anadolu’da Kuva-yi Milliye mücadelesinin başladığını aktaran Prof. Dr. Metin, Uşak’taki Kuva-yi Milliye oluşumundan bahsetti.

Prof. Dr. Metin, Uşak’ın, Yunan işgal kuvvetleri komutanı Trikopis’in esir alındığı şehir olduğunu belirterek, Yunan ordusunun bozguna uğratılma ve teslim oluş sürecini de anlattı. İşgal yıllarında Yunan mezalimini yaşayan Uşak’ın, Yunan işgal kuvvetleri geri çekilirken de aynı şekilde ağır mezalime maruz kaldığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Barış Metin ‘‘Milli Mücadelemizi ve büyük zaferimizi genç kuşaklara aktarmalıyız. Bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyoruz’’ şeklinde konuştu.