HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Kalite Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
25 Ağustos 2023, Cuma
Uşak Üniversitesi Kalite Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

 

2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulundan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan Uşak Üniversitesi, kalite çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş başkanlığında toplanan kalite komisyonu, Uşak Üniversitesinin güçlü yanlarının daha da arttırılması ve zayıf yönlerinin güçlendirilmesiyle ilgili bir araya geldi.

Kalite Komisyonunun daha önceki aylarda yaptığı çalışmalar ve eylem planı hakkında Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Taş’ın sunumu ile başlayan toplantıda Uşak Üniversitesinin kalite çalışmaları değerlendirildi.

Rektör Savaş: ‘‘Kalite bitmeyen bir süreçtir’’

Kalitenin sürdürülebilir olmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesi almak çok önemli ama bu belgeyi sürekli hale getirmek daha da önemli. Bu yüzden hiç durmadan zayıf yönlerimizi güçlendirmeli, güçlü yönlerimizi de daha iyi hale getirmeliyiz. Bu alanda tüm birimlerimize önemli görevler düşmektedir. Hep birlikte çalışmaya devam ederek üniversitemizin kalitesini daha da ileriye taşıyacağız.” dedi.

Toplantıda kalite çalışmaları kapsamında yapılan iyileştirmeler değerlendirilerek, ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi iç tetkikinin yönetim tarafından gözden geçirilmesi, dış tetkik sürecine ilişkin Kalite Koordinatörlüğü kararı, Birim Kalite Komisyonlarından gelen gündem önerileri istişare edildi. Ayrıca çalışma grupları tarafından oluşturulan KAP Eylem/Faaliyet planları kapsamında; öğrenci oryantasyon programı, akademik ve idari personel ile öğrenci oryantasyon el kitabı taslağı, personel görev tanımlarına yetkinlik analizinin eklenerek hizmet içi eğitimlerin bu yetkinlikler dikkate alınarak planlanması, mevzuat görüş sistemi (gorus.usak.edu.tr), stratejik planın 2023 yılı ilk altı aylık izleme çalışmaları, 2025-2029 stratejik planı hazırlıkları, eğiticilerin eğitimi programı çalışmaları, ders bilgi paketlerinin doldurulmasına ilişkin eğitimin verilmesi, araştırma-yönetişim modelinin işlerliği ve izlenmesi, AGEP (Araştırmacı Gelişim Programı) çalışmaları, toplumsal katkı bütçesi çalışmaları, 2023 yılı akademik personel, idari personel, öğrenci ve mezun anketleri, Anket Yönetim Sistemi yazılımı ve Eylem/Faaliyet Planı yazılımını çalışmaları hakkında yapılanlar konuşuldu.