HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Bu Yıl da Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında
10 Ağustos 2023, Perşembe
Uşak Üniversitesi Bu Yıl da Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında

Dünya’da yer alan yükseköğretim kurumlarını 3 boyutta (görünürlük, açıklık ve mükemmeliyet göstergeleri üzerinden) değerlendiren "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması" (Webometrics Ranking of World Universities) 2023 yılına ait sıralamalarını yayınladı. Yayınlanan listede Uşak Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler arasında 97’inci, dünya sıralamasında 131 sıra yükselerek 2983’üncü, listenin Impact boyutunda ise 1290 sıra yükselerek 7103’üncü sırada yer aldı.

Uşak Üniversitesi Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Yer Almaya Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Uşak Üniversitesinin, tüm öğretim elemanları ve birimleri ile birlikte, dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almak için çalıştığını belirterek Dünya üniversiteleri sıralamalarında emin adımlarla ilerledikleri söyledi.

Prof. Dr. Savaş, Times Higher Education (THE) World University Rankings, SCImago Institutions Rankings- Universities, URAP ve UI Green Metric gibi uluslararası dünya sıralamalarında yer alan Uşak Üniversitesinin "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması"nda da geçen yıla göre yerini yukarıya taşıdığını ifade etti. "2023 Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması"nda 131, aynı listenin Impact boyutunda ise 1290 sıra yükselen Uşak Üniversitesinin bu başarılarının tesadüf eseri olmadığını, çalışarak elde edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Savaş “Times Higher Education Etki Sıralaması (Impact Rankings) listesinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da dünyadaki ilk 1000 üniversite arasında yer aldık. SCİMAGO 2023 listesinde de Türkiye’den 134 üniversitenin yer aldığı sıralamada bir önceki yıla göre 16 sıra yükselerek 83. sırada yer alma başarısını gösterdik. URAP’taki sıramız ise yıldan yıla yukarılara çıkıyor. URAP Türkiye Devlet Üniversiteleri Sıralamasında, 2022-2023 (121 Üniversite arasında) 79. Sırada, 2000 sonrası kurulan üniversiteler asarında ise 38’inci sıradayız. Ayrıca Uşak Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri oldu. Devamlılık arz eden bu başarılarımıza bir yenisini daha ekledik ve "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması"nda da yerimizi yükselttik” şeklinde konuştu.

Tüm bu başarıların; kalite süreçleri, akreditasyon ve uluslararasılaşma anlamında yaptıkları iyileştirmelerin ve Uşak Üniversitesi ailesi olarak attıkları adımların doğruluğunu ve önemliliğini bir kez daha gösterdiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Savaş, “Yaptığımız tüm çalışmalarla, bölgeden başlayarak, ülke gelişimine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Uluslararasılaşma amacıyla ve sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle yoğun gayret gösteriyoruz. Öğretim elemanlarımız ulusal ve uluslararası ortaklı projeler üretmekte ve bölgesine değer katacak çalışmalar yapmaktadır. Başarılarımızda emeği geçen tüm Uşak Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.