HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi 2025’e Hazırlanıyor
25 Temmuz 2023, Salı
Uşak Üniversitesi 2025’e Hazırlanıyor

Uşak Üniversitesi SWOT (GZFT) Çalıştayı, Uşak Üniversitesi Sosyal Tesiste gerçekleştirildi. Uşak Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi iş birliği ile gerçekleşen çalıştay üç oturum şeklinde yapıldı. Kurum içinden ve kurum dışından paydaşların yer aldığı toplantıda Uşak Üniversitesi’nin 2025-2029 yılları için gelişim stratejisi konuşuldu.

SWOT analizlerinin üniversitemizin gelişimi için çok önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş; açılış konuşmasında şu noktalara dikkati çekti: “Üniversitemizin mevcut durumunu değerlendirmek, güçlü yönlerimizi daha da geliştirmek, zayıf yönlerimizi düzeltmek, fırsatları değerlendirmek ve tehditleri de bertaraf etmek için stratejilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu plan üniversitemizin 2025-2029 dönemine ışık tutacak. Daha büyük başarılar için önemli bir yol haritası olacak. SWOT analizi yaparken tüm katılımcıların görüşlerini önemsiyoruz. Bilimsel temayüllere uygun bir biçimde kurumumuzun en üst lideri olan Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş masalarda yer almadı.”

Katılımcılara toplantı süresince yapılması gerekenler hakkında ayrıntılı bilgi veren İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Taş, “Bugün gerçekleştireceğimiz bu çalışma üniversitemiz için çok önemli. Hem gelecekte kendimizi görebilmemiz açısından hem de var olan eksiklerimizi kapatarak üniversitemizi daha ileriye taşıyabilmemiz için sizin değerli katkılarınıza çok ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.

İlk oturumda; “Üniversitemizin güçlü yanlarının belirlenmesi, üniversitemizin zayıf yanlarının belirlenmesi, üniversitemizin sorunları ve karşılaştığı tehditlerin belirlenmesi ve üniversitemizin sahip olduğu / olacağı fırsatların belirlenmesi” konuşulurken ikinci oturumda; “Belirlenen güçlü yönler, zayıf yönler, tehditler ve fırsatların katılımcılar tarafından puanlanması” yapılırken son oturumda; “zayıf yönler ve tehditlerle ilgili çözüm önerileri ve diğer görüşler” konuşuldu.