Ana Sayfa / Haberler / UYÖS-2023 Sınavı Gerçekleştirildi
15 Haziran 2023, Perşembe
UYÖS-2023 Sınavı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (UYÖS)-2023, Uşak Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kurum Koordinatörlüğü tarafından 11 Haziran 2023 tarihinde Uşak, Ankara, Gaziantep, İstanbul ve İzmir olmak üzere 5 merkezde yapıldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada uluslararası öğrenci sınavını yapan birkaç üniversiteden biri olan Uşak Üniversitesinin, bu yıl da 11 Haziran tarihinde 5 ilde gerçekleştirdiği UYÖS sınavının başarıyla tamamlandığını belirtti. Prof. Dr. Savaş, UYÖS-2023 sonuçlarının 23 Haziran 2023 tarihinde Uşak Üniversitesi web sitesinde ilan edileceğini ve adayların başvuru sisteminden sonuç belgelerini temin edebileceklerini sözlerine ekledi.

Türkiye’de Uşak Üniversitesi başta olmak üzere 67 farklı üniversiteye başvuru için geçerli olan UYÖS-2023 sonucu ile yurt dışında yaşayan veya Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrenciler lisans ve / veya ön lisans düzeyinde öğrenim görme hakkı kazanacak.