HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi 15 Ülkeden 60 Uluslararası Konuk Ağırladı
6 Haziran 2023, Salı
Uşak Üniversitesi 15 Ülkeden 60 Uluslararası Konuk Ağırladı

Uşak Üniversitesi tarafından “Eğitimde ve Araştırma İşbirliğinde Kalite Güvencesi (Quality Assurance in Education & Research Collaborations)’’ temasıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hafta (International Staff Week) 29 Mayıs - 2 Haziran 2023 tarihleri arasında 15 ülkeden 60 temsilciyi ağırladı.

Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Uluslararası Hafta (International Staff Week) kapsamında Uşak’a gelen konuklar düzenlenen paneller ve geziler aracılığı ile hem Uşak Üniversitesini hem de Uşak’ı yakından tanıdı.

Etkinliğin ilk günü Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından karşılanan uluslararası konuklar Uşak Üniversitesini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Etkinliğin ikinci günü Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı ve Uşak Valisi Dr. Vali Turan Ergün’ü makamında ziyaret etti.

İkinci gün Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen açılış törenine Uşak Valisi Dr. Vali Turan Ergün ve Uşak İl Protokolü de katıldı. Törende Vali Dr. Ergün, Rektör Prof. Dr. Savaş ve Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Tarhan birer açılış konuşması yaptı.

“Uşak Üniversitesi uluslararası iş birliklerinde kalite güvencesini artırmayı hedefliyor”

Uşak Üniversitesinin uluslararasılaşmaya verdiği öneme vurgu yapılan konuşmalarda Uşak Üniversitesinin uluslararası iş birliklerinde kalite güvencesini artırmayı hedeflediğine dikkat çekildi.

İkinci gün etkinlikleri kapsamında Pakistan The University Of Lahore’dan Prof. Dr. Muhammad Ashraf “Potential Indicators of Quality Assurance System in Higher Education and Research (Yükseköğretim ve Araştırmada Kalite Güvence Sisteminin Potansiyel Göstergeleri)” başlıklı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Muhammad Ashraf’ın konuşmasının ardından Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Fulbright Koordinatörü Dr. Gaye Kuru “Türk Kültürü”nü tanıtıcı bir sunum yaptı.

Sunumlar sonrasında ise Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Onur Altıntuğ’un kültür ve sanat koordinatörlüğünde, Öğr. Gör. Meltem Altıntuğ ve Emre Aslan’ın zeybek gösterisi, Öğr. Gör. Hüsamettin Yüce Doğan’ın sema gösterisi ve Uşak Belediyesi Kent orkestrasının müzik dinletisi gerçekleştirildi.

4. Uluslararası Haftanın 3’üncü günü, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın katılımlarıyla Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferans ve panelle devam etti. İlk olarak Türkiye Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) üyesi Dr. Meryem Ayşegül Kozak Çakır tarafından "Quality Assurance In Higher Education (Yükseköğretimde Kalite Güvencesi)’’ konulu konferans gerçekleştirildi. Dr. Kozak Çakır yaptığı sunumda, Türkiye’deki üniversitelerin uyguladıkları kalite politikalarını ve eğitimde kaliteyi arttırmak için yaptıkları çalışmaları dinleyicilere aktararak soruları cevapladı.

Konferansın ardından katılımcı üniversitelerin temsilcileri, ‘5- Minute Challenge: Introduce yourself!’ adlı etkinlikte, üniversiteleri hakkında bilgiler vererek, Uşak’ta ve Uşak Üniversitesinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Üçüncü gün öğleden sonra gerçekleşen etkinlikte ise "International Education and Research Collaboration Opportunities (Uluslararası Eğitim ve Araştırma İş Birliği Olanakları)” konulu panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş’ın yaptığı panelde; TÜBİTAK’tan Eylem İstem Atay ve Tuğba Arslan Kantarcıoğlu, Türkiye Ulusal Ajansından Ercan Laçin ve Fatmanur Başak, Kadir Has Üniversitesinden Proje Uzmanı Ayhan Gücüyener ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Bünyamin Akgül panelist olarak yer aldı. 3’üncü günün son etkinliği ise Güzel Sanatlar Fakültesinde yapıldı. Uluslararası konuklar ve katılımcılar Seramik Atölyesindeki workshop çalışmalarına katılarak sergiyi gezdi.

Ata sporu cirit tanıtıldı

Uluslararası Hafta (International Staff Week) kapsamında Uşak’a gelen konuklara ata sporu cirit de tanıtıldı. Etkinliğin dördüncü günü ilk olarak Rektör Prof. Dr. Şavaş’ın da katıldığı programda konuklar Kalfa Korusunda at binip, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın da oyuncular arasında olduğu cirit oyununu izledi. Cirit oyunu sonrasında konuklar Uşak OSB Teknoparkı ve OSB’de üretim yapan tesisleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Teknik gezinin ardından Uşak Müzesi ziyaret edildi. Müzedeki eserler hakkında bilgi alan konuklar eserlere hayranlıklarını dile getirdiler. Müze ziyaretinin ardından Uşak’ın Ulubey ilçesindeki Ulubey Kanyonlarını gezen uluslararası konuklar, kanyonun baş döndürücü bir güzelliği olduğunu ifade ettiler.

Etkinliğin son gününde Efes Antik Kenti’ni ziyaret eden uluslararası konuklar Uluslararası Hafta (International Staff Week) kapsamında düzenlenen etkinliklerin çok faydalı ve bilgilendirici olduğunu söylerken Uşak Üniversitesini ve Türk kültürünü yakından tanımaktan çok mutlu olduklarını belirttiler.

Rektör Savaş, dört yıldır gerçekleştirdikleri International Staff Week ile uluslararası konukları Uşak’ta ve üniversitelerinde misafir ederek hem Uşak’ı hem de Türk kültürünü tanıttıklarını ve ikili işbirlikleri geliştirdiklerini söyledi. Uşak Üniversitesi Uluslararası Hafta (International Staff Week) etkinliğinin öneminin altını çizen Prof. Dr. Savaş “Uluslararası partner üniversitelerimizin başta rektörleri olmak üzere akademisyenlerini bu yıl da üniversitemizde ağırladık. Yapılan toplantı ve alanında uzmanların da konuşmacı ve panelist olarak yer aldığı etkinliklerle eğitim ve araştırma alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların uluslararası iş birliklerinde kalite güvencesini artırmayı hedefledik. Hafta boyunca katılımcılarımız, kalite güvencesi yöntemleri, stratejileri ve en iyi uygulamaları hakkında bilgi edindi, deneyimlerini paylaştı ve iş birliği ağlarını genişlettik. Çeşitli gezi ve sosyal programlarla da hem şehrimizi hem de Türk kültürünü tanıttık. Uluslararası Haftamız verimli ve faydalı geçti. Uluslararası konuklarımıza, verdikleri değerli bilgilerle etkinliğimize katılan Türkiye Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) üyesi Dr. Meryem Ayşegül Kozak Çakır’a, TÜBİTAK’tan Eylem İstem Atay ve Tuğba Arslan Kantarcıoğlu, Türkiye Ulusal Ajansından Ercan Laçin ve Fatmanur Başak, Kadir Has Üniversitesinden Proje Uzmanı Ayhan Gücüyener ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Bünyamin Akgül’e, desteklerini esirgemeyen Valimiz Dr. Turan Ergün’e, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğümüze ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Gelecek sene yeni bir temayla, ulıuslararası konuklarımızı ağırlamaya devam edeceğiz.” dedi.