HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Mühendislik Fakültesi Dekanları, Uşak Üniversitesinde Bir Araya Geldi
29 Mayıs 2023, Pazartesi
Mühendislik Fakültesi Dekanları, Uşak Üniversitesinde Bir Araya Geldi

Mühendislik Dekanları Konseyinin (MDK) 40. Toplantısı, Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde 26-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “1923’ten Günümüze Mühendisliğin Gelişimi” temalı toplantı, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde Türkiye’nin farklı üniversitelerinden mühendislik dekanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını MDK Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz yaptı. Prof. Dr. Dengiz yaptığı konuşmada MDK’nin 2001 yılında fikir olarak ortaya çıkışından kurulmasına ve bugünlere gelmesine kadar geçen süreci anlattı. Uşak Üniversitesi yönetimine ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Dengiz, MDK olarak amaçlarının “Birlikte olmak, birlikte sorunlara çözüm önerileri bulmak, bu çözüm önerilerini ilgili birimlere iletmek, daha iyiye nasıl ulaşırızın yollarını aramak” olduğunu söyledi.

Uşak Üniversitesi olarak 40. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek konuşmasına başlayan Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Kabalcı, geleceğin mühendislerini yetiştirirken verilecek eğitimin önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kabalcı, “Geleceğin mühendislerini yetiştirirken teknolojinin sunduğu avantajlar kadar dezavantajlara da dikkat edilmelidir. Dijitalleşmenin eğitim öğretime etkisini de göz ardı etmemeliyiz. Bunların yanında mühendislere yaratıcı düşünceyi öğretmeliyiz. Mühendislere yaratıcı düşünceyi öğrettiğimizde hem sosyal hayatlarında hem de iş hayatlarında daha da verimli olurlar.” dedi.

Katılımcılara Uşak Üniversitesinin akademik çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi veren Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Taş, ilk oluşumu içerisinde bulunduğu Mühendislik Dekanları Konseyini Uşak’ta ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek tüm katılımcılara ve destek olan kurumlara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Mühendislik Dekanları Konseyinin (MDK) 40. Toplantısına yaptığı katkılardan dolayı Uşak (Deri) Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör’e, Prof. Dr. Kenan Taş tarafından teşekkür plaketi verildi.

Toplantının ilk gün oturumunda öğleden önce Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Günay Anlaş “Mühendislik Eğitimi”, Eskişehir Teknik Üniversitesi Önceki Rektörü ve Bir Önceki MDK Genel Sekreteri Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu tarafından “Mühendislik Programları ve Sürdürülebilir Kalkınma” sunumu yapılırken MDK’nın yeni üyeleri de tanıtıldı.

Öğleden sonraki oturum da ise TED Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oya Yerin Güneri “Chat GPT’nin Üniversitelerde Öğrenme ve Öğretime Sağlayabileceği Faydalar ve Getirebileceği Riskler” başlıklı bir sunum yaparken Moderatörlüğünü Prof. Dr. Berna Dengiz’in yaptığı açık oturumda “Mühendislik Fakültelerinde Mevcut Problemler, Görüşler ve Öneriler” konuşuldu. Prof. Dr. Hasan Okuyucu tarafından ise “AR-GE Çalışmaları” başlıklı bir sunum yapıldı. Toplantıya katılan dekanlar genel paylaşımda ve değerlendirmelerde bulundu.

Günün son oturumunda ise MÜDEK Genel Sekreteri Serhan Başer tarafından “MÜDEK Tanıtımı ve Değerlendirme Ölçütlerindeki Yeni Gelişmeler” anlatıldı. İlk gün ayrıca Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaret edildi.

Toplantının ikinci gününde ise konuk dekanlar Uşak’ı ve Uşak’ın tarihi yerlerini gezdi.