HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde 11. Kalkınma Planı Gençlere Yönelik Hazırlık Toplantısı Yapıldı
16 Şubat 2018, Cuma
Üniversitemizde 11. Kalkınma Planı Gençlere Yönelik Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Kalkınma Bakanlığı'nın himayelerinde Uşak Valiliği ve Zafer Kalkınma Ajansının koordinasyonunda düzenlenen 11. Kalkınma Planı gençlere yönelik hazırlık toplantısı Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Toplantıya Vali Salim Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, ZEKA Uşak Koordinatörü Mehmet Tekeli, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Toplantıda Planlama ve Bölgesel Koordinasyon Birim Başkanı Hacı Mustafa Tarkan toplantının içeriği ve işleyişi hakkında sunum yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş toplantıda yaptığı konuşmada kalkınma planlarının önemine değinerek gençlere tavsiyelerde bulundu. Gençlerin üniversite yaşamlarının daha ilk yılında gelecek planlarını yapmasının önemli olduğunun altını çizen Rektörümüz “Ben 1. sınıfa gelen öğrencilerime şunu tavsiye ederdim; ‘1. sınıftayken ne olmak istiyorsanız karar verin. Son sınıfa geldiğinizde çok geç kalmış olabilirsiniz.’ Son sınıfa geldiniz, akademisyen olmak istiyorsunuz, çok geç kalmışsınız, neden derseniz not ortalamanız 2, geçmiş olsun yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Son sınıfa geldiniz ama yurt dışında doktora ve master yapmak istiyorsunuz not ortalamanız 2 buçuk, gene geçmiş olsun hiçbir şey yapamazsınız. Son sınıfa geldiniz İngilizce öğrenmeye karar verdiniz, özel sektörde çalışacaksınız geç kaldınız. Onun için 1. sınıfa geldiğinizde ne yapmaya veya 4-5 yıl sonra ne olmaya karar veriyorsanız o yola doğru koşmanız gerekiyor. Bugün maalesef süper devletler 50 yıl, 100 yıl sonraki hedeflerini ortaya koymakta ve gün gün planlarını uygulamaktadır. O yüzden biz geniş ve büyük düşünmeliyiz. Aksi halde hiçbir zaman gelişmiş ülke olma olasılığını yakalayamayız. O nedenle bu programın gençler için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Lütfen kendinizi geliştirin. Sizi geliştirecek her bilgiye sahip olmak içinde elinizden gelen bütün gayret ve çabaları gösteriniz. Bilgi en büyük güçtür, ne kadar bilgiliyseniz, sevginiz o kadar artar, ne kadar bilgiliyseniz her yerde iş bulma şansınız yükselir. O nedenle programları kaçırmamaya gayret edin. Bu tür toplantıların sizlere, üniversitemize ve ülkemize faydalı olduğunu düşünüyorum.”dedi.

Vali Salim Demir ise, 11. Kalkınma Planı hazırlık toplantısının gençlerin geleceğinin planlanmasında altlık oluşturacağını ifade ederek katılımcı demokrasinin bir anlamda farklı bir boyutta yansımasını ifade eden bu anket çalışmasının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Vali Salim Demir konuşmasında "Gençlerimiz kendi geleceklerini temsil ettikleri gibi, ülkenin, devletin, milletin ve hatta ailelerinin geleceklerini temsil etmektedirler. Bizler ülkemize, devletimize, milletimize, ailemize ve kendimize iyi bir gelecek oluşturmak istiyorsak mutlaka kendi hayatımızı güzel bir şekilde planlamalıyız.  Bugün dünyadaki 190 ülkeden eğer başarılı olmuş ülkeler varsa mutlaka disiplinli ve geleceğe yönelik çalışmalar yaptıkları için başarılı olmuşlardır. Başarı tesadüfen elde edilen bir olgu değildi. Bizler de ülkemiz için mutlaka planlı, programlı ve bütün fertleriyle, bütün sektörleriyle destek verilen katılım sağlanan ve çalışmaya ihtiyacımız var. Şu anda onuncu kalkınma planını uygulanıyor. 11. Kalkınma Planı 2019 - 2023 yıllarını kapsayacak. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yüzüncü yılına 11. Kalkınma Planı ile gireceğiz. Devletimizin 2023, 2051 ve 2071 hedefleri vardır. İşte bu hedeflerin en önemli basamağı olan 2023 hedeflerine 11. Kalkınma Planı ile gireceğiz. Eğer biz geleceğimiz için ve ülkemiz için iyi bir planlama yaparsak tesadüfen olmayan başarıyı yakalayabiliriz. Ülkemize mutlaka bulunduğu bugünden daha ileri taşımamız lazım. Biz şu anda bir bayrak yarışındayız. Eğer ülkemiz, çocuklarımız için iyi bir gelecek istiyorsak ülkemiz adına almış olduğumuz görevi mutlaka daha üst seviyelere, üst basamaklara, her sektörde ve her konuda götürmek zorundayız" diye konuştu.

Vali Salim Demir'in konuşmasının ardından toplantı öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen anket çalışmalarıyla devam etti.