HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Hemşireler Haftası Sempozyumu Gerçekleştirildi
12 Mayıs 2023, Cuma
Hemşireler Haftası Sempozyumu Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında çevrimiçi sempozyum gerçekleştirildi.

Çevrimiçi gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmalarını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sibel Özafşarlıoğlu ile Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Feyza Küçük yaptı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sibel Özafşarlıoğlu, Uşak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hedeflerinden birinin nitelikli ve kaliteli hemşirelik bakım hizmeti sunabilen, etik ilkelere ve insan haklarına saygılı, özgüvenli ve lider hemşireler yetiştirmek olduğunu belirtti. Hemşirelik Haftasını kutlayan Doç. Dr. Özafşarlıoğlu, etkinliği düzenleyen ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Feyza Küçük ise yaptığı konuşmada, Hemşirelik Haftasının tarihçesinden bahsetti. Hemşirelerin, doğumdan ölüme, herkes için erişilebilir, birey merkezli, bütüncül bakım sağlayan sağlık profesyonelleri olduğunu aktardı.  Hemşirelerin geleceğe bugünden hazırlanmalarını; gelecekteki sağlık ve bakım ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayarak Hemşirelik Haftası kutlamalarına katkı sunan ve destek olan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından iki oturum halinde gerçekleşen sempozyumun ilk oturumunda Dr. Öğretim Üyesi Feyza Küçük başkanlığında “Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik” ana başlığı altında Doç. Dr. Biray Çakmak ‘Osmanlı Dönemi’nden Günümüze Sağlık Hizmetleri’ ve Dr. Öğretim Üyesi Fatma Tanrıkulu ise ‘Cumhuriyet Tarihinde Hemşirelik’ hakkında bilgi verdi. Sempozyumun ikinci oturumunda Öğretim Görevlisi Halime Durkut başkanlığında “Afetler ve Hemşirelik” ana başlığında, Dr. Öğretim Üyesi Sevcan Sevimli ‘Afetlerde Hemşirelik’ hakkında sunum yaptı. Ardından Uzman Hemşire Esra Betül Uğuz, Hemşire Fatih Mehmet Dere, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Hasine Uzunkaya ile 4. Sınıf öğrencisi Kamil Özen, affet bölgesinden hemşire ve öğrenci deneyimlerini aktardılar.

Sempozyum katılımcıların soruları cevaplamasının ardından sona erdi.