HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi 1. Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı
8 Mayıs 2023, Pazartesi
Uşak Üniversitesi 1. Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı

Uşak Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon Sempozyumu “Yeşil Diyaliz ve Suyun Korunması” başlığı ile Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyum Başkanlığını Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalından Prof. Dr. Ender Hür’ün yaptığı kongreye, Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak’tan ve çevre illerden birçok hekim, sağlık çalışanı ve tıp öğrencisi katıldı.

8 ilden toplam 32 konuşmacının yer kaldığı kongrenin açılışını yapan Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. İsmail Kaya, “Ülkemizde ilk defa sağlık alanında suyun korunmasına dikkati çeken bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederken tıp dünyası için başarılı bir kongre olmasını diliyorum.” dedi.

Çevreci Yeşil Diyaliz Derneği Başkanı Prof. Dr. Soner Duman diyaliz yapılırken harcanan enerjiye ve suyun önemine vurgu yaparken daha çevreci bir tedavinin yapılması için gerekenleri anlattı.

Uşak Valisi Turan Ergün, yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin alanında yaptığı öncü çalışmalara dikkati çekerken çevre konusunda böyle önemli bir kongrenin Uşak’ta yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Tüm gün süren kongrede alanında uzman hekimler hem çevreci tedavi hem de nefroloji hastalıkları hakkında sunum yaptı.