HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / UTTO’dan Proje Yazma Eğitimi
28 Nisan 2023, Cuma
UTTO’dan Proje Yazma Eğitimi

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından Yabancı Diller Yüksekokulu ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde proje yazma eğitimi çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Hişmanoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen eğitimde UTTO Proje Destek Birimi Öğretim Görevlisi Dr. Gülşah Başkan bölüm akademisyenlerine yönelik proje yazma eğitimi verdi.

Eğitim kapsamında, proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı hakkında bilgi verilerek dilbilimi ve dil eğitimi alanında başvurulabilecek TÜBİTAK proje çağrıları tanıtıldı. TÜBİTAK projelerindeki proje başlığı, projenin özgün değeri, projenin yaygın etkisi/ekonomik değeri, iş zaman çizelgesi ve proje bütçesi gibi bölümlerin nasıl yazılması gerektiği anlatıldı.

Eğitim, TÜBİTAK ARDEB projelerine ait güncel istatiklerin paylaşılması, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2022 yılında desteklenmeye hak kazanan SOBAG proje örneklerinin incelenmesi ve katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.