HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi ARTANKARA’da Temsil Edildi
22 Mart 2023, Çarşamba
Uşak Üniversitesi ARTANKARA’da Temsil Edildi

Uşak Üniversitesi akademisyenleri ATO Congresium’da bu yıl 9’uncu kez kapılarını açan “ARTANKARA 9. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı”nda eserlerini sergiledi. Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul küratörlüğünde düzenlenen sergi 9-12 Mart 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerle buluştu.

Sanatın ve bilimin yaşam koşullarını iyileştirme, güçlendirme, bir araya getirme özelliğinden yola çıkarak “Bilim ve Sanatla İyileşeceğiz” sloganıyla düzenlenen fuarda Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim elemanları sanatçı ve tasarımcı kimlikleri ile yer aldı. Ulusal ve uluslararası galerilerin, üniversitelerin, müzelerin, koleksiyonların, projelerin, inisiyatiflerin ve sanat eğitimi veren kurumların katkı sağladıkları ARTANKARA’da sanat dünyasının önde gelen isimleri, sanatçılar ve akademisyenler bilgi birikimlerini paylaştı.

17 bin metrekare alanda 42 farklı ülkeden 1500’ün üzerinde sanatçının ve 5 binin üzerinde eserini, sanatın en seçkin örneklerini, performanslar ve söyleşiler ile beş gün boyunca sanatseverlerin buluşma noktası haline gelen fuarda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Şirin Koçak Özeskici ile Dr. Öğr. Üyesi Saniye Çiğdem Koçak, Resim Bölüm Başkanı Doç. Evrim Özeskici, Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Serpil Yayman Ataseven, Moda Tasarım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Salimeh Amanjani, Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim elemanları Öğr. Gör. Nilüfer Unay Çubukçu, Öğr. Gör. Esra Sunerli Topan, Öğr. Gör. Neslihan Öpöz eserleri ile Uşak Üniversitesini temsil etti.