HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Narkotik Şube Müdürlüğünden Bağımlılıkla Mücadele Paneli
7 Mart 2023, Salı
Narkotik Şube Müdürlüğünden Bağımlılıkla Mücadele Paneli

Bağımlılıkla mücadele için durmadan çalışan Uşak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü sahada operasyonlar yaparken gençleri ve aileleri bilinçlendirmek için de paneller düzenliyor. Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen etkinlikle akademik ve idari personele bağımlılıkla ilgili bilgi verildi.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş ve personelin katıldığı panelde Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli Mustafa Nuri Kurt ve Muhammet Ali Yılgın, bağımlılık yapan maddeleri ve bu maddeleri kullananlardaki değişimleri anlattı. 

Kurt ve Yılgın, aileleri dikkatli olmaları için uyarırken, Emniyet Genel Müdürlüğünün uyuşturucu ile mücadele için geliştirdiği ‘UYUMA’ adlı uygulamasını tanıttı. Tamamen yerli ve milli olan UYUMA uygulaması sayesinde vatandaşlar gördükleri bir vakayı anında emniyete bildirebiliyor. Akıllı telefonlara sanal mağazalardan ücretsiz olarak indirilebilen UYUMA uygulamasında ihbarda bulunan kişinin bilgileri asla üçüncü şahıslarla paylaşılmıyor.