Ana Sayfa / Haberler / Depremzedelere Uşak Üniversitesinden Bir Katkı Daha
6 Mart 2023, Pazartesi
Depremzedelere Uşak Üniversitesinden Bir Katkı Daha

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında oluşturulan Uşak ili psikososyal destek grubuna Uşak Üniversitesi de katkı sunuyor.

Depremzedeler Uşak Üniversitesiyle Yalnız Değil

Depremin ilk gününden itibaren üniversite bünyesinde oluşturulan Kriz Masası aracılığıyla deprem bölgesinde ikamet eden öğrencilere ulaşıp ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan Uşak Üniversitesi, deprem bölgesinden Uşak’a gelen depremzedeler için de tüm imkanlarını seferber etmeye devam ediyor. TAMP kapsamında oluşturulan Uşak ili psikososyal destek grubunda Uşak Üniversitesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Meryem Gül de görev almaya başladı. Gül’ün de dahil olduğu psikososyal destek grubu, deprem bölgesindeki afetzedelerin yaralarını bir nebze olsun hafifletmek için çalışıyor.