HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Basın Açıklaması
2 Mart 2023, Perşembe
Basın Açıklaması

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş; Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesi içerisinde bulunan öğrenci ve personele hizmet veren Öğrenci Yaşam Merkezi ile ilgili olarak basında yer alan iddiaların gerçekle hiçbir alakası olmadığını söyledi.

Öğrenci Yaşam Merkezinin 2013 yılında bizden 4 yıl önce ihale edilip yapımına başlanıldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Savaş, merkezin yapım sürecini ve sonrasında yapılan çalışmaları ayrıntılarıyla anlattı: “Bu binamızda 2017 yılında işin aynı firma ile tamamlanamayacağı anlaşıldığından yapım işi tasfiye edilmiş ve yüklenici ile sözleşme feshedilmiştir. Sonrasında 2019 yılında yapılan ihale ile yarım kalan inşaatın tekrar yapımına başlanmış ve 2020 yılında tamamlanmıştır. Bu binayla ilgili olarak Rektörlük makamına 27.12.2022 tarihinde ulaşan bir bilgi neticesinde konuyla ilgili 04 Ocak 2023 tarihinde üniversitemizde ilgili konuda uzman 3 öğretim üyesinden oluşan bir komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyon 25.01.2023 tarihinde ara rapor, 02.02.2023 tarihinde ise nihai kararını tarafımıza bildirmiştir. Komisyon tarafından ara raporda tarafımıza bildirilen konularla ilgili olarak Uşak Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından 26.01.2023 tarihinde inşaat konusunda tecrübeli teknik personelden oluşan teknik inceleme komisyonu kurulmuştur. Bu komisyon 30.01.2023 tarihinde incelemelerini sonuçlandırmıştır. Bu kapsamda, Öğrenci Yaşam Merkezi binasının ışıklık olarak kullanılan çelik çatısının deprem performans analizi çelik konusunda çalışan üniversiteden bağımsız bir firmaya yaptırılmıştır. Binanın yapım yılı itibarıyla eski yönetmeliğine tabi olmasına rağmen 2018 yılında yürürlüğe giren yeni deprem yönetmeliğindeki kriterleri dahi karşıladığı görülmüştür. Dolaysıyla binamız öğrenciler ve personel için hiçbir şekilde tehdit oluşturmamaktadır.

“Öğrencilerimizin can güvenliğine dair herhangi bir sorun yoktur”

Öğrenci Yaşam Merkezi’nin yapım süreci ve yapılan incelemelerle ilgili ayrıntılı bilgi veren Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın iddialarının hiç birinin gerçekle alakası yoktur dedi ve cevap olarak şu bilgileri de verdi: “ Bina ışıklık mahallinde yer alan çelik imalatlarla ilgili olarak komisyonca bakılmasında fayda var denilmesi üzerine, daha önce de bahsedildiği gibi bununla ilgili gerekli hesaplamalar yaptırılmıştır ve öğrencilerimizin can güvenliğine dair herhangi bir sorun olmadığına dair rapor tarafımızda mevcuttur.

Bu inceleme konusu kapsamında üniversitemizin personelinin başka birimlere gönderilmesi ya da terfi ettirilmesi ile ilgili iddia gerçeği yansıtmamaktadır. 2013 yılında ihaleye çıkılan ve yapımına başlanan bu binamızda bizden öncedeki dönemde beton dökümü esnasında göçmeler olmuş ancak bu kısımlardaki imalatlar tamamen gözden geçirilip, yenilenen malzemelerle tekrar yapılmıştır.”

Şehrimizin güzide bir kurumu olan üniversitemizin eksik, gerçekle alakası olmayan bilgiler ve dayanaksız iddialar ile şeref ve itibarını zedeleyen ifadelerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi tarafımızca üzüntü ile karşılanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

02 Mart 2023

Üniversitemiz 1 Eylül Yerleşkesi içerisinde bulunan öğrenci ve personele hizmet veren Öğrenci Yaşam Merkezi ile ilgili olarak basında yer alan iddialara karşı Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş'ın yapmış olduğu basın açıklamasını izlemek için tıklayınız.