HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden Depremzedelere Psikolojik Destek
15 Şubat 2023, Çarşamba
Uşak Üniversitesinden Depremzedelere Psikolojik Destek

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili doğrudan etkileyen depremler nedeniyle depremden etkilenmiş insanlara psikolojik danışmanlık yapabilecek gönüllü Uşak Üniversitesi öğretim elemanları, personelleri ve öğrencileri Uşak’a gelen depremzedelere psikolojik destek sağlıyor.

Uşak Üniversitesinin ilgili bölümlerinde görev yapan öğretim elemanları Uşak’a gelen depremzedelere psikolojik destek veriyor.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş, Uşak Kredi ve Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdunda yetkililerden bilgi alarak depremzedelerin ihtiyaçları konusunda istişarede bulundu.

Afetzedelerin durumları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Ekrem Savaş, “10 ilimizde meydana gelen asrın felaketi insanlarımızı sadece fiziki olarak değil ruhsal olarak da derinden etkiledi. Deprem bölgesinden ilimize gelen afetzedelerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı KYK yurtlarında ağırlanıyor. Devletimizin ilgili tüm kurumları depremzedelerimizin maddi-manevi tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Biz de Uşak Üniversitesi olarak bölgeden gelen vatandaşlarımıza psikolojik destek sunacağız. Bu acıyı beraber atlatacağız. Devletimizin tüm kurumları afetzedelerimizin yanında. Uşak Üniversitesi olarak biz de elimizden gelen tüm yardımı yapıyoruz. Maddi ve manevi ihtiyaç olan desteği sunmak için tüm birimlerimiz çalışıyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Savaş, depremden etkilenen öğrencilere ve vatandaşlarımıza her türlü yardım ve desteği vermeye çalıştıklarını ifade ederek “Depremzedelerimizin yaralarını el birliği ile omuz omuza vererek sarmaya devam edeceğiz. Gönüllü öğretim elemanlarımız ve personelimiz Uşak’ta ağırladığımız depremzedelerimiz için psikolojik danışmanlık desteği veriyorlar. Eğitim Fakültemizden, Fen Edebiyat Fakültemizden, Tıp Fakültemizden, Sağlık Bilimleri Fakültemizden, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzdan, İslami İlimler Fakültemizden, üniversitemizin sosyal hizmet uzmanlarından ve öğrencilerimizden oluşan gönüllü ekibimize, verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

-Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü (Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği ) öğrencileri Uşak KYK yurdunda kalan depremzede çocuklarımızla etkinlikler yaparak onlara moral desteğinde bulunuyorlar.--