HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinin Deprem Bölgesine Yardımları Devam Ediyor
13 Şubat 2023, Pazartesi
Uşak Üniversitesinin Deprem Bölgesine Yardımları Devam Ediyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan ülkemizde, Uşak Üniversitesinin bölgeye yardımı sürüyor.

Depremin ilk günlerinde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın başkanlığında toplanan Uşak Üniversitesi Senatosu, hiçbir öğrencinin mağdur olmaması için eğitim öğretime yönelik kararlar aldı. İlk günden itibaren tüm idari ve akademik personel ayni ve nakdi yardım yapmaları için Valilik ve AFAD yardım hatlarına yönlendirildi. Ardından öğrencilerden ve personelden oluşan üniversite ekipleri destek için bölgeye gitti.

Uşak Üniversitesi yardım malzemeleri yola çıktı.

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından Uşak Üniversitesi ailesi ilk günden itibaren Uşak Valiliği koordinasyonunda başlatılan ayni ve nakdi yardım kampanyasına destek oldu ve olmaya devam ediyor. AFAD’ın deprem bölgesi için belirlediği ihtiyaçlara göre Uşak Üniversitesi ailesinin topladığı ayni yardımların ilk etabı deprem bölgesine gönderildi. Bu yardımlar içerisinde, Uşak Üniversitesi çalışanlarımızın tedarik ettikleri 1 tır battaniye (5 binin üzerinde) ile AFAD’ın bölgedeki hastanelerimizin ihtiyacı olarak bildirdiği 1 tır hijyen ve temizlik malzemesi bulunuyor. Bölgeye ulaştırılacak yardımlar Kahramanmaraş AFAD koordinesinde dağıtılacaktır.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, son yüzyılın en büyük afeti olan depremde milletimizin birlik ve beraberlik içinde seferber olduğuna dikkat çekerek ‘‘Biz de Uşak Üniversitesi olarak ilk günden itibaren tüm imkânlarımızı seferber ettik. Hemen yardım kampanyası başlattık. İlk 2 gün deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan battaniye için kampanya düzenledik. Ayrıca tüm idari ve akademik personelimiz ayni ve nakdi yardım yapmaları için Valiliğimiz ve AFAD yardım hatlarına yönlendirildi. AFAD koordinesinde depremzedeler için başlattığımız ayni yardım kampanyasında bugüne kadar toplanan battaniye, hijyen ve temizlik malzemeleri, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere bugün yola çıkıyor” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta üniversitemizden gönüllü öğrencilerimizin Mersin ve Hatay’a lojistik desteğe, temizlik görevlilerimizin ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde yapılan çalışmalara destek olmak üzere bölgeye gittiklerini belirten Prof. Dr. Savaş “Ayrıca deprem bölgesinden Uşak’ımıza gelen depremzedelere psikolojik destek veren Psikoloji Bölümü ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim elemanlarımız var. Öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum. Yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu yardımları Valiliğimiz ve AFAD koordinesinde ihtiyaç duyan şehirlere göndereceğiz. Milletimiz sahip olduğu birlik ve beraberlik ruhuyla her türlü zorluğun üstesinden gelmektedir. Bu zorlu günlerin de üstesinden geleceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesindeki öğrencilerimize ulaşarak istek ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Rektör Savaş, Uşak Üniversitesinin deprem bölgesindeki tüm öğrencilerine ulaştığını belirterek, ‘‘Bölgede ikamet eden öğrencilerle iletişim halindeyiz. İlk günden itibaren Uşak Üniversitesinin tüm fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim gören deprem bölgesindeki öğrencilerimizi telefonla tek tek arayarak ulaştık. Onları birebir takibe aldık. Tüm iletişim yollarını kullanıyoruz. usak@usak.edu.tr mail adresimiz aracılığıyla ve telefonlar aracılığıyla öğrencilerimizden gelen istekleri ve ihtiyaçları belirliyoruz. Ayni, nakdi ve barınma ile ilgili istekleri alıyor üniversitemizin, devletimizin ilgili kurumları ve Uşaklı yardımseverlerin de desteğiyle yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu iletişim sayesinde enkaz altında olan 2 öğrencimizi kurtardık. Maalesef 2 öğrencimiz ve mezunlarımızdan 4 kişi vefat etti, hocalarımızdan yakınlarını kaybedenler var. Elimizden gelen her türlü yardımı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bir kez daha depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Savaş, ‘‘Deprem afetinin ilk günlerinde hemen Uşak Üniversitesi Senatomuz bir araya geldi. YÖK’ün aldığı karar gereğince uzaktan eğitime geçiyoruz. Deprem bölgesindeki öğrencilerimize ders devamlılığı ve sınav konusunda gerekli kolaylığı sağlayacağız. Uşak Üniversitesi ailesi olarak deprem bölgesindeki öğrencilerimizin her an yanındayız. Ayrıca tüm öğrencilerimiz eğitim-öğretim ile ilgili yapacağımız duyuruları takip etsinler.’ ifadelerini kullandı.