HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Uşak’ın ve Ülkemizin Önemli Firmalarını Ziyaret Etmeye Devam Ediyor
19 Ocak 2023, Perşembe
Uşak Üniversitesi Uşak’ın ve Ülkemizin Önemli Firmalarını Ziyaret Etmeye Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı, Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Fatih Yalçın ve Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Doğan Hatun, Uşak’ın ve ülkemizin iki önemli firması olan Muratbey Gıda ve Merinos – Özerdem Mensucat’ı ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Uşak Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu US-TECH Nitelikli İstihdam Merkezi Protokolünün iştirakçileri de olan her iki firmada Uşak Üniversitesi öğrencilerinin staj ve istihdamları hakkında konuşuldu. Uşak Üniversitesi tarafından uygulanan 7+1 ve 3+1 - İşletmelerde Mesleki Eğitim (İME) adlı uygulamalı eğitim programı ve bu kapsamda öğrencilerin çalışma hayatına adaptasyonu hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan ziyaretlerde İME programının hem öğrencilerin çalışma hayatına geçişte tecrübe kazanmaları hem de işletmelerin bu öğrencileri tanıyarak istihdam etmeleri açısından önemli olduğu vurgulandı.

İlk ziyarette Muratbey Gıda Fabrika Müdürü Salih Kara ve Fabrika Müdür Yardımcısı Musa Kara, AR-GE ve inovasyonun üretimde ne kadar gerekli olduğu bu bağlamda makine ve teknoloji gelişmesinin yerlileşmesi hakkında firmanın gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı.

İkinci ziyarette ise Merinos – Özerdem Mensucat Firması Yönetim Kurulu Üyesi Zeyrek Özmercan ve Finas Müdürü Erol Taşdelen ile gerçekleştirilen toplantıda tekstil sektörü ve sektörün problemleri hakkında konuşuldu. Ziyarette ayrıca Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, firmanın üniversite öğrencilerine yaptığı desteklerden dolayı teşekkür ederek, üniversitemiz adına teşekkür belgesi takdim etti.