HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Teknik Bilimler MYO’dan Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı
29 Aralık 2022, Perşembe
Teknik Bilimler MYO’dan Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı

Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) tarafından, Uşak Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan ve uluslararası bir şirket olan Balta Orient ile “İşletmelerde Mesleki Eğitim (İME) Fırsatları” hakkında 27 Aralık 2022 tarihinde staj öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda, Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Pınarlık ve Öğr. Gör. Gökhan Yıldırım moderatörlüğünde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri, Balta Orient yöneticileri ve şirket çalışanı olan mühendis / birim sorumluları ile bir araya geldiler.

“Üniversite Sanayi İşbirliği Kapsamında Uluslararası Bir Şirket Olan Balta Orient’te İşletmelerde Mesleki Eğitim Fırsatları Hakkında Bilgilendirme Toplantısı” adıyla yapılan etkinliğe Balta Orient firmasından; İnsan Kaynakları (İK) Müdürü Mehmet Kara, İK Uzmanı Elif Minareci, İplik Planlama Sorumlusu Mücahid Göktaş, İplik Bakım Sorumlusu Telat Akyaz, Dokuma Mühendisi Berkay Kemikli, Dokuma Teknik Sorumlusu Mehmet Sarıkaya, Konfeksiyon Sorumlusu Furkan Köse, Konfeksiyon Bakım Sorumlusu Bayram Karahan, Merkezi Bakım Sorumlusu Hüseyin Rahmi Pür, Bilgi İşlem Mühendisi Cüneyt Solak, Tekstil Mühendisi Şeyda Aksu katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Kabalcı toplantının açılış konuşması kapsamında, böyle etkinliklerin önemli olduğunu, Uşak Üniversitesi olarak sanayi ile işbirliklerini önemsediklerini ve bu yöndeki etkinlikleri desteklediklerini belirtti.

 

TBMYO İşletmelerde Mesleki Eğitim (İME) den sorumlu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yasin Demirhan ise yaptığı konuşmada etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm akademisyenlere ve katılan öğrenciler ile Balta Orient çalışanlarına teşekkür etti. Balta Orient İK Müdürü Mehmet Kara firma hakkında bilgi vererek birim sorumlularını tanıttı.

Tanıtımın ardından firma birim sorumluları; TBMYO Tekstil Teknolojisi, Makina, Kaynak Teknolojisi, Elektrik, Mekatronik, Giyim Üretim Teknolojisi ve Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinden İME eğitimini Balta Orient’te yapmak için başvuran öğrencilerle mülakat görüşmeleri yaparak İME için kendi birimlerinde çalışacak öğrencileri seçtiler. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan 22 öğrenci, Balta Orient firmasında İşletmelerde Mesleki Eğitim (İME) kapsamında staj yapacaklar.