HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı
8 Şubat 2018, Perşembe
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, 7 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Odasında gerçekleşen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Savaş ile Prof. Dr. Ömer Karahan, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mesut Atasever, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ercan Özen ile Yrd. Doç. Dr. Eser Yeşildağ ve yüksekokul öğretim elemanları katıldı.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mesut Atasever, toplantıda Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu hakkında bilgi vererek, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılında gerçekleşen akademik faaliyetlerden bahsetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ise yaptığı konuşmada akademik çalışmaların arttırılması konusunda temennilerde bulunarak şunları söyledi: “Bilim adamı toplum içinde en saygın insanlardan biridir ve biz akademisyenlerin temel görevi öğrencilerimizi entelektüel birikime sahip, toplumumuz ve ülkemizin aranan insanları yapmaktır. Ayrıca Üniversitemizi uluslararası alanda saygın bir yere getirecek çalışmalar yapmalıyız. Uluslararası yayın sayımızı artırmamız gerekiyor. Üniversitemizi ileriye taşıyacak her türlü çalışmanın arkasında oluruz. Biliyorsunuz Uşak Üniversitesi deri, tekstil ve seramik alanlarında pilot üniversite ve konuyla ilgili Valiliğimizin ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz işbirliğiyle, üniversite-sanayi buluşmalarına yönelik üç toplantı ve bir proje pazarı gerçekleştirdik. Sizlerden beklentimiz hem bu alanlarda bölgesel kalkınma odaklı yapılacak projelere katkı sunmanız hem de Uşak’ın ve bölgemizin sorunlarına çözüm olabilecek projeler üretmenizdir. Bankacılık, Finans ve Lojistik bölümleri önemli bölümlerdir. Bu konularda projeler üreterek ülke kalkınmasına katkı sunacağız. Her zaman söylüyorum, burada da bir kez daha tekrar ediyorum, ben çalışan kişiyi sırtımda taşırım. Devletimiz ve milletimiz adına yapacağınız tüm çalışmalara destek oluruz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.