Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde ‘Göbeklitepe'den Günümüze Uygarlığın Anadolu'daki Serüveni’ Adlı Konferans Gerçekleştirildi
15 Aralık 2022, Perşembe

Uşak Üniversitesi Lidya Bölgesi Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Arkeoloji Topluluğu tarafından; Arkeolog ve Araştırmacı Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık’ın konuşmacı olduğu “Göbeklitepe'den Günümüze Uygarlığın Anadolu'daki Serüveni” adlı konferans gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan konferansta Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Can açılış konuşması yaparak yaptığı çalışmalarla arkeoloji alanında duayen hocalardan biri olan Prof. Dr. Işık’ı Uşak Üniversitesinde ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.

Prof. Dr. Işık: “Uygarlık Anadolu’dan doğdu. Batı Uygarlığının temelinde Yunan Medeniyeti değil, Anadolu Medeniyeti vardır.”

Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta yaptığı araştırmalardan bahseden Prof. Dr. Fahri Işık, bilgileri sunduğu slaytlarda yer alan resimler ve yazılı belgelerle de göstererek “Yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen tüm bulgular, Yunan Medeniyetinin Anadolu Medeniyetinden etkilendiğini gösteriyor. Sanıldığının aksine, Batı Uygarlığının temelinde Yunan Medeniyeti değil, Anadolu Medeniyeti vardır" dedi.

Prof. Dr. Işık, yaratıcı ve öncü adımların ilk kez Anadolu topraklarında atıldığı gerçeğini vurgulayarak soruları da cevapladı.

Konferansın sonunda Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rainer Czichon, verdiği değerli bilgilerden dolayı Prof. Dr. Işık’a teşekkür ederek üniversitemiz adına plaket takdim etti.

Konferansın ardından Prof. Dr. Fahri Işık ve Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret etti.