HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Genç Girişimciler Buluşması Uşak Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
12 Aralık 2022, Pazartesi
Genç Girişimciler Buluşması Uşak Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile Gelecek Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürütülen ‘Genç Girişimciler Buluşması’ adlı program Uşak Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Genç Girişimci Buluşmaları Programı kapsamında seçilen 12 üniversitede yapılmakta olan GÖK çalıştaylarının, Uşak Üniversitesi ayağı 7-8 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Ülke genelinde yaptıkları girişimler ile başarı kazanmış genç girişimcilerin, gençlerle bir araya gelerek başarı hikâyelerini ve girişimcilik serüvenlerini Üniversite kampüslerinde anlatmaları amacıyla 12 üniversitede gerçekleştirilen “Genç Girişimci Buluşmaları” adlı programın ilk gününde; Uşak Üniversitesinde eğitim gören 30 kişilik öğrenci 5’er kişilik gruplar halinde çalışarak, 2030 temalı GÖK çalıştayı ve girişimcilik atölyesini gerçekleştirdiler. Bu çalıştayda 6 girişimcilik projesi geliştirildi.

Etkinliğin ikinci gününde ise Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Akif Afyon, Uşak İl Gençlik ve Spor Müdürü Hacı Tevfik Özdemir, girişimci Emrah İnanç, Milli Sporcu Ayşe Doğan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği ‘Genç Girişimciler Buluşması’nın gerçekleştirildiği 12 üniversiteden biri olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Uşak Üniversitesinin girişimcilik konusunda yaptığı çalışmaları aktaran Prof. Dr. Taş, Teknoloji Transfer Ofisinin çalışmaları sayesinde girişimci adayı Uşak Üniversitesi öğrencilerine destek olduklarını konuyla ilgili eğitimler verdiklerini ifade etti.

Uşak İl Gençlik ve Spor Müdürü Hacı Tevfik Özdemir ise yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin gençler için önemine değinerek, etkinliği düzenleyenlere ve programa ev sahipliği yapan Uşak Üniversitesine teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Moderatörlüğünü Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Öğretim Görevlisi Atike İnce Yardımcı’nın yaptığı ‘Vizyon Konuşmaları’ adlı söyleşide girişimci Consubcon Genel Müdürü Emrah İnanç ve Milli Sporcu Ayşe Doğan girişimcilik deneyimlerini gençlere aktararak başarı hikâyelerini anlattı. Gençlere deneyimlerini aktaran başarı elde eden girişimciler, gençlerden gelen soruları cevapladı.

Söyleşinin ardından girişimci adayı gençler, yapmış oldukları girişimleri jüri üyelerine ve katılımcılara anlattı. Yaptıkları girişimleri jüriye sırasıyla anlatan genç girişimci adayları jüri üyelerinin ve katılımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ‘Kırmızı File’ adlı çalışma birinci seçildi. Program, birinci olan gruba Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Yakup Akif Afyon'un ödül taktimi ile sona erdi.