HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi
24 Kasım 2022, Perşembe
Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinin “Beyaz Önlük Giyme Töreni” 22 Kasım tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç, Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Güngör, Uşak Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Bilgin Erdem, fakülte öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 7 yaşında

Törende konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Celal Artunç, Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin dünyadaki bilimsel gelişmeleri nasıl takip ettiğine ve misyonunun neler olduğuna değindi. Prof. Dr. Artunç, “Bu yıl aktif olarak 7. yılını doldurmakta olan fakültemiz, her yönden gelişip büyümeyi başarmış, diş hekimliği fakülteleri arasında tercihlerde önemli bir yere gelerek ülkemizin saygın diş hekimliği fakültelerinden biri olmuştur. Kuruluşumuzdan beri en iyi öğrenci eğitimini ve hasta tedavi hizmetlerini vermeyi hedefleyen fakültemiz o günden bu güne diş hekimliği alanında dünyada gerçekleşen tüm bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek bu yenilikleri fakültemizdeki diş hekimliği eğitimine ve pratiğine uygulanmasında öncü olmaktadır. Bugün burada beyaz önlüklerini giyecek öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum. Amacımız, beyaz önlüğe layık bireyler yetiştirmektir.” şeklinde konuştu.       

Törende ayrıca Uşak Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Bilgin Erdem de bir konuşma yaparak öğrencilere başarılar diledi. Erdem, “Bugün 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü. Bu sene bilimsel diş hekimliğinin kuruluşunun 114. yıldönümünü kutluyoruz. Bu özel günde sevgili meslektaşlarımın önlük giyme töreninde olmaktan mutluluk duyuyorum. Tüm öğrencilerimize öğrenim hayatlarında ve meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Uşak Kent Orkestrasının müzik dinletisi gerçekleşti. Müzik dinletisinin ardından Diş Hekimliği Fakültesi 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine önlükleri giydirildi. Tören Dekan Artunç’un öğrencilere “Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Andını” okutması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.