HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi Tüm Ülke Çapında Hizmet Üretmeye Devam Ediyor
21 Kasım 2022, Pazartesi
Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi Tüm Ülke Çapında Hizmet Üretmeye Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Deri Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner ve Seramik Birimi tasarım uzmanları Öğr. Gör. Gülçin Çavdar ve Öğr. Gör. Ceyda Sıkı ile birlikte Eskişehir’de yer alan seramik firmalarını ziyaret etti.

Ülkemizin önde gelen seramik firmaları Yurtbay Seramik, Seranit ve Decovita firmalarının yöneticileri ve tasarım ekipleriyle yapılan görüşmelerde ikili işbirliği protokolleri imzalanarak ortak tasarım çalışmaları planlandı.

Eskişehir’de ilk ziyaret Yurtbay Seramik Firmasında gerçekleşti. Ziyarette firmanın tasarım birimi ve Ar-Ge merkezi yetkilileri ile ortak çalışma alanları ve gelecekte yapılabilecek faaliyetler değerlendirilerek üniversite sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalandı. Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı R. Gürkan Peker ile Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın imza attığı protokolle; eğitim, bilimsel teknik iyileştirme gibi faaliyetlerin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi, sonuçlarının bilimsel yöntemlerle araştırılarak çalışma programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve yapılacak ortak çalışmaların firma tarafından uluslararası platformlarda tanıtılması amaçlanmaktadır.

Yurtbay Seramiğin ardından Seranit Granit Seramik firması ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu. Seramik tasarım faaliyetleri ve iş birliği olanaklarının görüşüldüğü ziyaret kapsamında Seranit Seramik fabrika müdürü Sami Güvenler ile Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş üniversite sanayi iş birliği kapsamında protokol imzaladı. Ayrıca üniversite sanayi iş birliklerini geliştirmek amacı ile yeni projeler hakkında görüşmelerde bulunuldu.

Eskişehir ziyaretinin son ayağında Decovita Seramik firmasında incelemelerde bulunuldu. DTS Tasarım Merkezi Danışma Kurulunda da yer alan Decovita Tasarım Müdürü Erdal Tusun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmede ortak tasarım faaliyetleri ve projeler hakkında görüşmeler yapıldı.