HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi
11 Kasım 2022, Cuma
Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Uşak Üniversitesinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri gerçekleştirildi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla ilk etkinlik, Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Çelenk Sunma törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. İdris Kabalcı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sona erdi.

Töreninin ardından Mustafa Kemal Paşa Amfisinde, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Tarih Topluluğu tarafından “21. Yüzyıldan Atatürk’ü Anlamak” adlı konferans düzenlendi.

Konferansa, Rektör Yardımcısı Kenan Taş, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Filiz Çolak, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Ünlü Yel, akademisyenler ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılında sevgi, saygı ve minnetle andıklarını belirterek, konferansa katılanlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Uşak Üniversitesi Dans Etkinlik ve Müzik Topluluğunun (USDEM) ‘Atatürk Şarkıları’ isimli müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Dinleti sonrasında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Ünlü Yel “21. Yüzyıldan Atatürk’ü Anlamak” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ünlü Yel konuşmasında, Atatürk’ün ileri görüşlü, vizyon sahibi bir lider olmasına değindi. İçinde olduğumuz 21. Yüzyılda, Atatürk’ü doğru anlamanın önemine değinen Ünlü Yel, konuşmasının sonunda soruları da cevapladı.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Selma Ünlü Yel’e konuşmasından dolayı teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Ünlü Yel’e üniversitemiz adına plaket ve Prof. Dr. Filiz Çolak teşekkür belgesi taktim etti.