HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden 2. Kariyer Günü Etkinliği
10 Kasım 2022, Perşembe
Uşak Üniversitesinden 2. Kariyer Günü Etkinliği

Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü (MOKGK) tarafından ilki 2021 yılında gerçekleştirilen 2. Kariyer Günü Etkinliği, İŞKUR, Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. İdris Demirsoy mezunlar ofisi ve kariyer koordinatörlüğünü tanıtarak, ofisin yaptığı etkinliklerden ve Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edilen ‘Ulusal Staj Programı’ hakkında bilgi verdi.

Tanıtımın ardından Uşak Üniversitesi mezunlarından Sarar Battaniye Fabrika Müdürü Uğur Bekar, öğrencilere mezuniyet sonrası iş dünyasında onları nelerin beklediğini ve bir Uşak Üniversitesi mezunu olarak bugünden neler yapılması gerektiğini anlatarak, kariyer planlanması için ne gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi. İş dünyasında bugünün beklentileri konularına da değinen Bekar, diploma sahibi olmanın yanında, İngilizce ve bir yabancı dil ile desteklenmiş, staj ve iş deneyimi olan yeni başvuranların iş bulmada daha önde olduğunu, LinkedIn ve Kariyer.net gibi sitelerin yanında, öğrencilerin bireysel olarak şirketlere gidip muhataplarıyla görüşmenin faydalarından bahsetti. Öğrencilerin sorularıyla yönlendirdikleri etkinlik Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Doğan Hatun’un Uğur Bekar’a teşekkür belgesi vermesinin ardından fuaye alanında devam etti.

Program çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde sabah saatlerinde 35 tane farklı meslek dallarından seçkin şirket stant kurdu ve şirket temsilcilerinin bulunduğu stantlarda öğrenciler firma temsilcileriyle görüşme fırsatı buldular. Sabah 10’da başlayan etkinlik yoğunluğu hiç azalmadan öğleden sonra da devam etti. 2. Kariyer Günü etkinliğinde stantları gezen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, firma temsilcileriyle görüşüp onlardan yaptıkları işler ve istihdamlarıyla ilgili bilgi aldı, öğrencilerle de sohbet eden Rektör Yardımcısı Taş, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.