HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Atatürk ve Cumhuriyet Konulu Konferans Gerçekleştirildi
29 Ekim 2022, Cumartesi
Atatürk ve Cumhuriyet Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Tarih Topluluğu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Doğaner’in konuşmacı olduğu konferansa Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Filiz Çolak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Yasemin Doğaner, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. vesilesiyle konuyla ilgili konferans vermekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Atatürk’ün uluslararası yazarlar tarafından yazılmış biyografilerinden bahseden Prof. Dr. Doğaner, kitaplarda Atatürk’ün kişiliği ile ilgili nelerin yazıldığını anlattı. Yabancı biyografilerinde genel olarak Atatürk’ün; askeri deha, cesur, öngörülü, doğuştan lider, kahraman, gerçekçi, akılcı, kararlı, barışçı, idealist, vizyoner, seziş kabiliyeti güçlü oluşu gibi özelliklerinin öne çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Doğaner, konuşmasının sonunda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığınca hazırlanan “Atatürk Ansiklopedisi” hakkında bilgi verdi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Filiz Çolak tarafından Prof. Dr. Doğaner’e üniversitemiz adına teşekkür plaketi verildi.