HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Uşak Üniversitesine Yeni Katılan Uluslararası Öğrencilere Hoş Geldiniz Dedi
10 Ekim 2022, Pazartesi
Rektör Uşak Üniversitesine Yeni Katılan Uluslararası Öğrencilere Hoş Geldiniz Dedi

Uşak Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörlüğü tarafından üniversitede öğrenim gören ve yeni kayıt olan uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan programda uluslararası öğrencilerin ülkemize, şehrimize ve üniversitemize kolay uyum sağlamaları, üniversitenin akademik- idari kuralları ve işleyişi, ikamet izni gibi konularda bilgi verildi.

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Taylan, Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Karaman, Türkçe Öğretimi Uygulama ve araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Salih Gülerer ve uluslararası öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Karaman hoş geldiniz konuşması yaparak öğrencilere öğretim hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, uluslararası öğrencilerin ‘Gönül Elçileri’miz olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında “Üniversite olarak uluslararası öğrencilerimize her türlü konuda destek olmaya ve sizlere sunacağımız fırsatları her geçen gün artırmaya gayret ediyoruz. Şunu belirtmek isterim ki yalnız değilsiniz. Tüm birimlerimiz sizleri yuvanızda hissettirmek için Türk misafirperverliği ve elbirliği ile çalışıyor. Her türlü istek ve sorununuzu 7/24 bizlere ulaştırabilirsiniz. Yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı olsun. Hepinize öğrenim hayatınızda başarılar diliyorum."şeklinde konuştu.

Etkinlikte Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörlüğü adına Özcan Yüce, TÖMER adına Öğretim Görevlisi Sevgi Cihangir Sardoğan, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı adına Şube Müdürü Feyyaz Dikkaş ve Uşak İl Göç İdaresi Grup Başkanı Fatih Demirer uluslararası öğrencilere yönelik bilgilendirme yaparak soruları cevapladılar.