HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu Dördüncü Toplantısını Gerçekleştirdi
4 Ekim 2022, Salı
Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu Dördüncü Toplantısını Gerçekleştirdi

Sürdürülebilir işbirliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere Uşak’taki kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden oluşan ve amacın “Ortak Akıl” hedefin “Başarı” olduğu Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu dördüncü kez bir araya geldi.

2022 yılı 2. Dönem toplantısı, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato salonunda, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Sinan Gürcüoğlu, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Nihat Ağan, Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli, İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Vekili Bülent Güngör, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör, Uşak MÜSİAD Başkanı İbrahim Yıldırım, Uşak Karahallı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mutullah Pirinçci, KOSGEB Uzman Yardımcısı Yasin Tunçay, TİKON Genel Başkan Yardımcısı Utku Demiröz, Balta Orient Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş insan Kaynakları ve Yönetim Müdürü Mehmet Kara ve Uşak Üniversitesi mezunu Melike Fidan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Savaş: “Uşak’a iz bırakacak çalışmalar yapıyoruz.’’

Toplantıda Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Danışma Kurulunun önemine dikkat çeken Rektör Savaş, “Uşak Üniversitesi şu an dünyanın sayılı üniversite sıralamalarına giriyor ve saygın bir üniversite konumuna geldi. Kolay olmadı ama çok çalıştık ve algıları değiştirdik. Bu noktada sizlerin desteğini aldık. Danışma kurulumuz sayesinde üniversitemiz, akademik birimlerimiz; şehrimizdeki sektör ve ilgili kurumlarla ortak hareket ediyor.”

Bir önceki danışma kurulu toplantısında devletimizin de taraf olduğu Paris İklim Sözleşmesi (Yeşil Mutabakat) gereğince Uşak için neler yapılabilir üzerinde konuştuklarını ve akabinde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle “İklim Değişikliğinin Sanayideki Etkileri ve Çözümleri” adlı çalıştayı gerçekleştirdiklerini aktaran Prof. Dr. Savaş, “Üniversitemiz akademisyenleri, Uşaklı sanayiciler ve konuyla ilgili uzmanlar; iklim değişikliği politikalarına bağlı olarak yapılan uluslararası anlaşmalar ve sanayi üzerindeki etkileri, dönüşüm süreçleri ve yönetimi, OSB’lerde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında araştırma, inceleme, derleme ve alan uygulamalarını içeren çalışmaları sundular. Bu çalışma da bize danışma kurulumuzun önemini bir kez daha göstermiştir.” dedi.

İlimizdeki nitelikli istihdam ihtiyacı için de danışma kuruluyla istişarelerde bulunduklarını aktaran Prof. Dr. Savaş, “Mezunlar Ofisi ve Kariyer Koordinatörlüğümüz bu konuyla ilgili her bölümden bir temsilci akademisyenimizi görevlendiriyor. Bu çalışmayla son sınıf ve mezun öğrencilerimiz yeterliliklerine göre sanayicimizle, firmalarımızla bir araya gelebilecek. Ayrıca öğrencilerimizle ilgili Esnaf ve Sanatkârlar Odamız bir çalışma yürütüyor.” şeklinde konuştu.

Toplantı, görüş, öneri ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi.