HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS Tasarım Merkezi Tekstil Biriminden Bir İşbirliği Daha
13 Eylül 2022, Salı
DTS Tasarım Merkezi Tekstil Biriminden Bir İşbirliği Daha

Uşak Üniversitesi Deri Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Omka Yün Tekstil Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. arasında ortak çalışmaları içeren ikili iş birliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolüne Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Omka Yün Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yöneticisi Ufuk Damburacı imza attı.

DTS Tasarım Merkezi Battaniye Tasarlayacak

DTS Merkez Müdürü Doç. Dr. Eren Öner ve Tekstil Birimi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nilüfer Ünay Çubukçu, DTS Tasarım Merkezi olarak bir süredir Omka Yün Battaniye firması ile görüşmeler yaptıklarını, tasarım çalışmaları ve numune üretimlerini değerlendirdiklerini aktardılar. Doç. Dr. Öner, Omka Yün firmasının gelecek dönemde ‘Omka Wool Blanket’ olarak battaniye ürünlerinde yapacağı atılımlar üzerine değerlendirmeler yaptıklarını, ortak tasarım çalışmaları, koleksiyon planlamaları hakkında görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti. Doç. Dr. Öner, “Firmayla yaptığımız görüşmelerde DTS Tasarım Merkezimizin firmaya ve ürünlerine yapabileceği katkıları, teknik ve tasarım desteklerini aktardık. Gelecek dönemde yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirilerek işbirliği planlamaları yaptık. Bugün Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın ve Ufuk Damburacı’nın imza attığı bu protokolle işbirliğimiz resmileşti” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Savaş, imzalanan protokolle DTS Tasarım Merkezinin firmanın uluslararası yünlü kumaş pazarında ihracatını geliştirmesine katkıda bulunmayı hedeflediğini belirterek “Başlangıç aşamasında DTS Merkezimize ait numune dokuma tezgahında geliştirilecek prototip kumaş denemeleri firmanın uluslararası pazardaki müşterilerine sunulacak. Bu kapsamda tasarım çeşitlendirmeleri, üretime uygulanacak dokuma konstrüksiyonları firmaya aktarılacak, firmanın uluslararası yünlü kumaş pazarında ihracatını geliştirmesine katkıda bulunulacaktır. Hali hazırda DTS Tasarım Merkezimiz firma için dokuma kumaş koleksiyon çalışmalarına devam etmektedir. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.