HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Uluslararasılaşmada Önemli Adımlar Atmaya Devam Ediyor
22 Ağustos 2022, Pazartesi
Uşak Üniversitesi Uluslararasılaşmada Önemli Adımlar Atmaya Devam Ediyor

2022 yılı teklif çağrısı döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Yükseköğretimde Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Hareketlilik Faaliyeti (KA171) kapsamında Uşak Üniversitesinin Türkiye Ulusal Ajansına sunulan proje başvurusu sonuçlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan proje, uygunluk değerlendirmesinden geçerek 103 bin 685 Euro ile desteklenmeye layık görüldü. Proje kapsamında Moda Tasarım, Biyoteknoloji, İktisat-Maliye, İletişim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri, Deri, Seramik, Finans, Turizm, Mühendislik, Tıp, Matematik ve Ziraat alanlarında Erasmus programıyla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler Japonya, Hindistan, Pakistan, Kosova, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Fas, Tunus, Arjantin, Şili ve Rusya’daki proje ortağı olan üniversiteler ile öğrenci ve personel değişimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Uluslararasılaşma yolunda son yıllarda önemli projelere ve çalışmalara imza atan Uşak Üniversitesinin anlaşmalı olduğu ülkelere yenilerini eklemeye devam ettiğini belirten Prof. Dr. Savaş, “Öğrencilerimize ve personelimize uluslararası bir üniversitede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan çalışma ve projelerimize yenilerini eklemekten dolayı mutluyuz. Başta Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.