HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Ege Bölgesinin Parlayan Yıldızı Uşak Üniversitesi Tercihlerde de İlk Sıralarda
17 Ağustos 2022, Çarşamba
Ege Bölgesinin Parlayan Yıldızı Uşak Üniversitesi Tercihlerde de İlk Sıralarda

Uşak Üniversitesi’nin 2022 YKS sonuçlarına göre doluluk oranının % 99,92 olduğunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Bu sonuçlara göre fakültelerimizin, merkezdeki meslek yüksekokullarımızın ve yüksekokullarımızın doluluğu % 99,25 ulaştı. İlçelerimizdeki meslek yüksekokullarımızın doluluk oranı ise yüzde 100 oldu. Üniversitemizin toplamda 6 bin 233 kontenjanı varken, tercih sonuçlarına göre bizi tercih eden öğrenci sayılarına bakıldığında, bu sayının üzerine çıkan bir öğrenci sayısına ulaşıldığını görüyoruz. 6 bin 228 öğrenci üniversitemizi tercih etmiş durumda.” dedi.

Prof.Dr. Savaş, “Son Yıllarda Yükseköğretimde Adımızdan Sıkça Söz Ettiriyoruz”

Yeni nesil bir üniversite sloganıyla eğitim hayatına devam eden Uşak Üniversitesinin, son yıllarda yükseköğretimde adından sıkça söz ettirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Savaş, 2022 YKS sonuçlarındaki %100’lük doluluk oranının üniversitelerinin doğru yolda olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Uşak Üniversitesinin lisans bölümlerinin bu yıl toplam kontenjanının 3392 olduğunu belirten Prof.Dr. Ekrem Savaş, “Sonuçlara göre fakültelerimizin bölümlerine toplam 3297 öğrenci yerleşti ve doluluk oranımız % 97,20 oldu. Ön lisans programlarımızın bu yıla ait kontenjanı ise 2841 idi. Meslek Yüksekokullarımızın ön lisans programlarına 2931 öğrenci yerleşti. MYO’larda yerleşme oranı yüzde yüz oldu. Bu doluluk oranları Ege bölgesindeki başarımızı ve gücümüzü gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Günümüzde öğrencilerin tercihlerini enine boyuna incelediklerini ve bilinçli tercih yaptıklarını aktaran Rektör Savaş, ‘‘Öğrenciler üniversiteleri her yönüyle kıyaslıyorlar. Uşak Üniversitesi olarak son yıllarda eğitimde standartları oluşturarak, kaliteyi yakaladık. Doluluk oranlarımız da bunun göstergesi. Sonuçlar mutluluk verici.’’ dedi.

Uşak Üniversitesi Ailesine Hoş Geldiniz

Yeni dönemde Uşak Üniversitesi olarak ilim üreten bir üniversite olacaklarını ifade eden Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Uşak Üniversitesini tercih eden gençlerimizi tebrik ediyorum. Uzun ve yorucu bir sınav maratonunun sonunda geleceklerini şekillendirecekleri bu önemli evrede Uşak Üniversitesi ailesini seçtikleri için öğrencilerimizi kutlarken, ailelerinin onlar için duyduğu haklı gururu paylaşıyorum. Öğrencilerimizin, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerini temenni ediyorum. Öğrenciyi merkeze alan eğitim modeli ile yenilikçiliği benimseyen ve kendini sürekli geliştiren genç ve dinamik Uşak Üniversitesi Ailesine Hoş Geldiniz diyorum.’’ dedi.

Kayıtlar 22 Ağustos’ta Başlayacak

22-24 Ağustos tarihinde kayıtların yapılacağını belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, ‘‘2022-2023 eğitim öğretim yılında YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylarımız; kayıtlarını e-devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr) elektronik olarak yaptırabileceklerdir. Elektronik kayıt kabul eden programlara yerleşen öğrencilerin, elektronik kayıt yaptırmaları zorunludur. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt için üniversitemize gelmelerine gerek yoktur. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Elektronik kayıt yaptıracak adayların YÖK Başkanlığımızın ve üniversite web sayfamızda (www.usak.edu.tr) yer alan talimatları takip etmeleri gerekiyor. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar ile başvuru şartlarında sağlık raporu, boy kilo endeksi ölçümü yapılacak programlar ve kayıt için özel şartı olan programlara yerleşen adaylar, elektronik kayıt yaptıramayacaklardır. Bu durumda olan öğrencilerin kayıtları 22 - 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında “YKS Yerleştirme Belgesinde” belirtilen adreslerde ve belirtilen tarihlerde yapılacaktır’’ şeklinde konuştu.