HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikasının Uşak’a ve Ülkemize Katkıları Konuşuldu
7 Temmuz 2022, Perşembe
Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikasının Uşak’a ve Ülkemize Katkıları Konuşuldu

Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Ziraat Fakültesi İle İlkler Şehri Uşak Söyleşilerinin ikincisi “Nuri Şeker Girişimiyle Türkiye'nin İlk Şeker Fabrikasının Uşak Şehrinin Kültür Gelişimine Katkısı” adı altında 4 Temmuz tarihinde gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörü Hasan Duru, Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası Müdürü Mehmet Zararsız, Nuri Şeker’in torunu Mehmet Şeker, Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Selçuk Pınar, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Metin, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öntuğ açılış konuşmasında Uşak’ın tarihine, Uşak’ın kültürüne ve sosyal yapısına katkıları olan katılımcılara teşekkür ederek, bu tür tarihi söyleşilerin çok değerli olduğunu belirtti.

Moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Çelen’in yaptığı söyleşide Nuri Şeker’in torunu Mehmet Şeker, Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Selçuk Pınar ve Prof. Dr. Barış Metin “Nuri Şeker Girişimiyle Türkiye'nin İlk Şeker Fabrikasının Uşak Şehrinin Kültür Gelişimine Katkısı ile ilgili bilgiler aktardılar.

Nuri Şeker’in torunu Mehmet Şeker, “Uşak Üniversitesi olarak böyle bir konuyu gündeme getirerek; yapılan iyilikleri, dedemin ülke ekonomisine olarak yaptığı katkıları hatırlattıkları için minnet duyuyorum. Üniversitemize, Rektörümüz Ekrem Savaş beye, Prof. Dr. M. Fatih Çelen beye ve değerli hocalarımıza verdikleri bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Söyleşi soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.