HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Start Up Konsorsiyumu İtalya'da
6 Temmuz 2022, Çarşamba
Start Up Konsorsiyumu İtalya'da

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ‘Start Up’ isimli Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu, 18 Mayıs 2018 yılında 7141 sayılı kanun ile yeni kurulan üniversitelerin strateji, öğrenci işleri ve uluslararası ofislerinin Erasmus süreçlerinde Avrupa’daki iyi uygulama örneklerini yerinde görerek kurumsal kapasitelerinin arttırılması kapsamında, İtalya’ya çalışma ziyareti düzenledi.

Uşak Üniversitesi,  Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi uluslararası ofis personelinin katılımı gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında ilk olarak, Università del Piemonte Orientale Vercelli kampüsü ziyaret edildi. Ziyarette Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Prof. Edoardo Tortarolo ve Uluslarası İlişkiler ofis sorumlusu Cristina Conti ile bir araya gelen heyet üniversitelerini tanıtan sunumlar gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde kurumlar arası anlaşmaların yenilenmesi, kapsamlarının genişletilmesi ve önümüzdeki yıldan itibaren karşılıklı personel hareketliliği ve ilerleyen dönemde de öğrenci hareketliliği ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Karşılıklı hediye takdiminin ardından Università del Piemonte Orientale Vercelli kampüsündeki yurtlar, spor salonu, kütüphane, İletişim ve Ekoloji Fakülteleri ziyaret edildi.

Hareketlilikte ikinci olarak, Università del Piemonte Orientale Novara kampüsünde Araştırma ve Proje Yönetimi Birimi, Beşeri Bilimler, Ekonomi, Hukuk, Tıp, Eczacılık Fakültesi, Uluslararası İlişkiler ve Muhasebe ofislerinde incelemelerde bulunuldu. Son olarak, Università del Piemonte Orientale Alessandria kampüsünde yer alan Fen Fakültesi, Beşeri Bilimler Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ziyaret edildi.