HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Engelsiz Üniversite Ödüllerini Almaya Devam Ediyor
4 Temmuz 2022, Pazartesi
Uşak Üniversitesi Engelsiz Üniversite Ödüllerini Almaya Devam Ediyor

“2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” sahiplerini buldu.

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödüllerini kazananlar YÖK’te düzenlenen törenle YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından açıklandı.

Bu yılki ödüller kapsamında Uşak Üniversitesi geçen yıllarda olduğu gibi yine engelsiz bayrak ödüllerine hak kazandı. Uşak Üniversitesi 3 ‘Mekanda Erişilebilirlik’ ödülü, 4 ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ ödülü olmak üzere toplam 7 bayrak ödülü ve 5 mekanda erişim ödül adaylığı aldı.

Özvar ödül töreninde yaptığı konuşmada, erişilebilirliğin “herkesin, istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesi” olarak tanımlandığını belirterek, “Yükseköğretim Kurulu olarak önem verdiğimiz konuların başında yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak için ‘engelsiz erişim’ ve ‘engelsiz eğitim’ başlığı adı altında yürüttüğümüz çalışmalar gelmektedir.” dedi.

Prof. Dr. Erol Özvar,  ödül başvuruları ve değerlendirme sonuçlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bu yıl Engelsiz üniversite ödülleri için 114 Üniversitemizden toplam 1074 başvuru yapılmıştır. 34 panelist tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre; 84 üniversite toplam 384 bayrak almaya hak kazanmıştır. Bu bayraklardan 226’sı ‘mekanda erişilebilirliğe’ verilen ‘turuncu bayrak’, 105’i ‘eğitimde erişilebilirliğe’ verilen ‘yeşil bayrak’ ve 53’ü de ‘sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirliğe’ verilen ‘mavi bayrak’ olmuştur. 12 üniversiteye toplam 43 program nişanı verilmiştir.’

-Uşak Üniversitesi “Engelsiz Üniversite” olma hedefiyle yaptığı çalışmalarla aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi.-

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Uşak Üniversitesi’nin 2019 yılından bu yana toplamda 11 ‘Eğitimde Erişilebilirlik-Yeşil Bayrak’ ödülü, 4 ‘Mekanda Erişilebilirlik-Turuncu Bayrak ödülü’, 4 ‘Sosyo-Kültürel Erişilebilirlik-Mavi Bayrak ödülü’ almış olduğunu belirterek “Uşak Üniversitesi “Engelsiz Üniversite” olma hedefiyle yaptığı çalışmalarla aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Bu yıl da bir kez daha YÖK’ün ‘2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler’ Ödüllerinde 7 Engelsiz Bayrak Ödülünü aldık. Engelsiz eğitim ve engelsiz erişim için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışıyoruz. Bu çalışmaların karşılığını, son dört yıldır aldığımız ödüllerle taçlandırıyoruz.” dedi.

‘Engelsiz Üniversite’ hedeflerini birer birer gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Savaş, engelli bireylerin hayallerinin önündeki engelleri kaldırmanın öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti. Uşak Üniversitesinin her biriminde engelsiz öğrenim ve her bir fiziki yapısında engelsiz erişim için çalıştıklarını aktaran Prof. Dr. Savaş, bundan sonra da erişilebilirlik çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

-Eğitimde erişilebilirlik ödülü (Yeşil Bayrak) alan birimlerimiz:

Mühendislik Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi

Teknik Bilimler MYO

Ulubey MYO

-Mekanda erişilebilirlik ödülü (Turuncu Bayrak) alan birimlerimiz:

İslami İlimler Fakültesi

Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi-Yabancı Diller MYO(Ortak Bina)

Teknik ve Sosyal Bilimler MYO (Akademik ve İdari Ortak Bina)

-Mekanda erişilebilirlik ödülü (Turuncu Bayrak) adayları olan birimlerimiz:

Bir Eylül Kampüsü

Eğitim Fakültesi

İletişim Fakültesi ve Adalet MYO (Akademik ve İdari Ortak Bina)

Kongre ve Kültür Merkezi

Mühendislik Fakültesi

2019-2020-2021-2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri için tıklayınız.