HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Genç Nesiller Projeleriyle Yarıştı
21 Haziran 2022, Salı
Uşak Üniversitesinde Genç Nesiller Projeleriyle Yarıştı

“Genç Nesiller Yarışıyor” proje yarışmasında finale kalan projelerin poster sunumu ve dereceye girenlere ödül töreni Uşak Üniversitesinde gerçekleşti.

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından ve Birevim ile Helal Finans Araştırmaları Derneği (HEFİAD) işbirliğinde “Genç Nesiller Yarışıyor” proje yarışması düzenlendi.

Finale kalan 21 projenin poster sunumları ve ödül töreni Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ile Prof. Dr. Kenan Taş, Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, HEFİAD ve Birevim’i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Karabalık, Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Zafer Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Boz, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli, UTTO Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Atike İnce Yardımcı ve UTTO ekibi, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Proje tabanlı öğrenme yöntemiyle öğrencilerin problem çözme tekniklerini bilimsel yöntemin aşamalarını öğrenip geliştirilmelerini sağlamak ve gençlerin kendilerine olan güvenini, sorunlara çözüm üretme potansiyellerini arttırmak, farklı konulara, yeni alanlara ilgi duymalarını sağlamak, bilimsel çalışma alışkanlığı kazandırmak ve aynı zamanda bilim insanlarının çaba ve çalışmalarının değerini ve güçlüğünü anlamalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Genç Nesiller Yarışıyor’ proje yarışmasında finale kalan 21 projenin tanıtım stantlarını gezen jüri üyeleri ve katılımcılar projeler hakkında bilgi aldı.

Jüri değerlendirmesinin ardından dereceye giren projelere ödülleri takdim edildi.

Rektör Savaş ödül töreninde yaptığı konuşmada proje çalışmalarının önemine değinerek, bilime ve topluma katkısı olan gençler yetiştirmenin üniversitelerin ve akademisyenlerin temel sorumluluklarından olduğuna dikkat çekti. Dijitalleşmenin, otomasyonun ve endüstri 4.0’ın öne çıktığı çağımızda, inovasyon kültürünün, girişimciliğin ve teknolojinin öğrencilere aşılanmasına bu tarz etkinliklerin katkısı büyük olduğunun altını çizen Prof. Dr. Savaş, “Uşak Üniversitesi olarak TEKNOFEST’e katılan öğrenci gruplarımız, TÜBİTAK 2209 Öğrenci araştırma projelerine başvuran ve kabul alan öğrenci sayılarımız da her yıl artmaktadır. Öğrencilerimizi teşvik etmek için proje yazım eğitimlerimiz, yönlendirmelerimiz de Teknoloji Transfer Ofisimiz tarafından sürekli gerçekleştirilmeye devam ediyor, öğrencilerimizin proje çalışmaları ile birebir ilgileniyoruz. Uşak Üniversitesi olarak, gelenekselleştirmeyi planladığımız bu bölgesel proje yarışmalarının ilimizdeki ve bölgemizdeki girişimcilik ekosistemi adına hayırlı olmasını diliyoruz.  Öğrencilerimizin tasarımları, projeleri bizim gurur kaynağımız. Bugün öğrencilerimizin başlattığı küçük projelerin, küçük girişimlerin bile ilerde ülkemizin araştırma-geliştirme çalışmalarına katkısı olacağına, bununla birlikte katma değeri yüksek ürünlere, hatta uluslararası ortak projelere zemin oluşturacağını inanıyoruz. Proje yarışmamızın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, sponsorlarımıza ve hepsinden önemlisi projesi ile gelen tüm öğrencilerimize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, bu tür yarışmaların sadece üniversite için değil ülkemiz için de önemli olduğunu belirterek başta Rektör Prof. Dr. Savaş olmak üzere katkı sağlayan herkese ve projeleriyle yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti. HEFİAD ve Birevim’i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Karabalık ise yaptığı konuşmada gençleri önemsediklerini ve bilimsel faaliyetlere destek olmayı sürdüreceklerini kaydederek başta Rektör Savaş olmak üzere Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisine ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Programda jüri tarafından yapılan değerlendirmede ödüle layık bulunan projelere ödülleri takdim edildi.

 

Birincilik Ödülü: Klinoptilolit ve bazı uçucu yağ uygulamalarıyla deri ürününe anti-fungal ve anti-mikrobiyel özellik kazandırılması

Proje YürütücüsüMerve BAŞ- Uşak Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü

Proje Ekibi:    Gamze Nur KAZAK

Proje DanışmanıProf. Dr. Ercüment Osman SARIHAN, Doç. Dr. M. Uğur YILDIRIM, Dr. Öğr.   Üyesi Tuba Arjumend

 

İkincilik ödülü: İletken Asfalt Betonlarının Akıllı Buzlanma Önleyici Sistemlerde Kullanılabilirliğinin Araştırılması

Proje YürütücüsüBurak Enis KORKMAZ- Afyon Kocatepe Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği

Proje EkibiBurak Enis KORKMAZ, Hakkı Arda DÜZGÜN, Kürşat GÜRKAN, Mert İMRE, Sezer ZÖRLU

Proje DanışmanıDoç. Dr. Cahit GÜRER

 

Üçüncülük Ödülü: Hayvanat Bahçesinde Oyunlaştırma: Bir Okul Dışı Öğrenme Etkinliği

Proje YürütücüsüTarık DERİN- Uşak Üniversitesi, Sınıf Öğretmenliği

Proje Ekibi: Zeynep ATAN

Proje DanışmanıDr. Arş. Gör. Sevil ORHAN ÖZEN

 

Mansiyon kazanan projeler:

  • Akıllı Çocuk Gardırobu

Proje YürütücüsüPınar Arslan- Uşak Üniversitesi, Tekstil Mühendisliği                               

Proje EkibiTuğçe KURT, Mesut YILMAZ

  • Dijital Çalışma Arkadaşım

Proje YürütücüsüMuhammet BALKIRKAN- Uşak Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Tekn. Eğitimi Bölümü               

Proje EkibiNehar ETİ

Proje DanışmanıArş Gör. Dr. Adem ÖZGÜR

  • Asfalt Yol Üstyapılarının Bozulma Tespitinde İnsansız Hava Aracı (İHA) Kullanımı

Proje YürütücüsüŞule YARCI- Afyon Kocatepe Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği

Proje Ekibi: Şule YARCI, Kadir KURT

Proje DanışmanıDoç. Dr. Cahit GÜRER