HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
17 Haziran 2022, Cuma
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında bu yıl gerçekleşecek olan ikinci gözetim tetkiki öncesinde Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından 17 Haziran tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde "ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Toplantıda ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı kapsamında tüm birimlerin hazırlamış olduğu dokümanların takibi ve revize edilmesi gereken kayıtlara ilişkin Kalite Koordinatörlüğü personeli tarafından bilgilendirme sunumları yapıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, kalite çalışmalarının devamlılığının esas olduğunu belirterek Uşak Üniversitesinde kalite kültürünün benimsenmesi ve sürekli hale gelmesi yönünde çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Uşak Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi sertifikası, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası, Çevre Yönetim Sistemi sertifikası ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarını aldığını ve YÖKAK Kalite Belgesini almak için başvurduklarını sözlerine ekleyen Rektör Savaş, “Yaptığımız çalışmalar bugüne ve yarına mahsus değil, çok daha ilerisi içindir. Tüm öğretim elemanlarımıza ve idari personelimize kalite ile ilgili yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda; Araştırma Görevlisi Emre Şakar ‘ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Genel Bilgilendirme’, Öğretim Görevlisi Barış Sardoğan ‘Birim Risk Analizi Hazırlama ve Takibi’, Öğretim Görevlisi Emine Kayhan ‘Süreç Kartı Hazırlama, İç ve Dış Tetkik Sürecine İlişkin Bilgilendirme’, Şef Nüket Sevcan Yörük ‘Kurum Kalite Yazılımında Dokümantasyon İşlemleri’ ve Banu Tümkaya Tekin ise ‘Birim Faaliyet Planı Hazırlama ve Takibi’ konularında bilgi vererek soruları cevapladı.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ile Prof. Dr. Kenan Taş, birim yöneticileri, birim kalite komisyonları ile birim risk belirleme gruplarında görevli personel katıldı.